Újabb területekkel, köztük a komlói kistérséggel bővült a szabad vállalkozási zónák listája. Ezzel már ezer település tartozik a speciális adózású területek közé.

A kormány a közelmúltban döntött a szabad vállalkozási zónák körébe sorolt kistérségek – illetve az azokhoz tartozó települések – számának kibővítéséről. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár a közelmúltban egy fővárosi tájékoztatón jelentette be, hogy ezzel a szabad vállalkozási zónák meglévő, 47 kistérséget és 903 települést érintő száma kilenc megye 14 kistérség 177 településével bővült.

Az új vállalkozási zónák között megtaláljuk a bajai, devecseri, nagyatádi, komlói, pásztói, bélapátfalvai, sátoraljaújhelyi, mezőtúri, kisvárdai, kiskunhalasi, miskolci, sátoraljaújhelyi, törökszentmiklósi és záhonyi kistérséget is.

A szabad vállalkozási zónák lényege, hogy mindazokat a fejlesztési, beruházási, adópolitikai és foglalkoztatáspolitikai kedvezményeket, amelyek egy térség potenciális lehetőségeit jelentik, egy komplex program keretein belül lehessen kezelni – fogalmazta meg a zónák lényegét az államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy ahol szabad vállalkozási zóna jön létre, ott plusztámogatásokat kapnak a vállalkozások.

Polics József polgármester örömét fogalmazta meg Czomba Sándor bejelentésével kapcsolatban, hiszen országgyűlési képviselőként már a 2010-es választások után közvetlenül szorgalmazta – a foglalkoztatási adatokkal alátámasztva -, hogy Komlót és térségét is sorolják be a leghátrányosabbnak ítélt térségek közé. Az intenzív egyeztetések eredményeként most a komlói térség (a Komlói Járás) minden települése bekerült a szabad vállalkozói zónába.

Polics József elmondta, hogy a „tagság” 10 éves tartamú, amely a reményei szerint foglalkoztatás-bővítést fog generálni az elsődleges munkaerőpiacon azáltal, hogy a vállalkozók előnyöket kapnak új munkahelyek létrehozása érdekében. Polics József tájékoztatása szerint a következő hetekben, szakemberek bevonásával fórumot tartanak vállalkozóknak, melyen részletes ismertető hangzik el a kedvezményekről.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 896 750 megtekintés

Videó: 49 068 343 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055093

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh