A Transparency International legfrissebb tanulmánya szerint a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatok nyilvánossága terén a komlói önkormányzat országosan az egyik legjobb eredményt érte el, 9 pontot szerezve a maximális 10-ből.

A korrupcióellenes harcra szakosodott nemzetközi szervezet összesen 370 települési, megyei és kerületi önkormányzatot vizsgált, hogy kiderítse, mennyire átlátható a rájuk bízott közpénzek felhasználása. Nézték az éves közbeszerzési terv meglétét, a megkötött szerződések és a teljesítésükre vonatkozó adatok elérhetőségét. Szempont volt az is, hogy a vonatkozó adatok jól láthatóan és logikusan strukturálva legyenek elhelyezve az önkormányzatok honlapján, hogy néhány kattintással bárki megtalálja és olvashassa azokat.

Míg az országos adatok alapján sajnos az önkormányzatok többsége nem vagy csak hiányosan tesz eleget az átláthatósággal kapcsolatos kötelezettségeinek, addig Komló városa példaértékűen teljesít. A Nyilvánosság Indexen elérhető 10 pontból összesen kilencet szerzett meg, ami a legjobb eredmény Baranyában, messze felülmúlva a 2,93 pontos megyei átlagot. Mivel országosan csupán 22 helyhatóság kapott 9 vagy 10 pontot, így nem meglepő, hogy a 3,56 pontos átlag is jelentősen elmarad Komlótól.

- Természetesen örülünk az eredménynek, hiszen ez egy nagyon pozitív visszaigazolás az eddigi munkánkról. A városvezetés számára a hivatalba lépésétől kezdve prioritást élvezett, hogy a lakosságot a lehető legpontosabban tájékoztassuk a közpénzek elköltéséről. Ez ugyanis a legjobb módszer a korrupció megelőzésére és a helyhatóság iránti bizalom további erősítésére – kommentálta a TI tanulmányát Polics József polgármester.

Az érdeklődők a közbeszerzésekkel kapcsolatos adatokat a komlo.ekisterseg.hu weboldalon találhatják meg (Kattintson ide... ).

Forrás: Komló város Hivatalos Kommunikációja

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 708 945 megtekintés

Videó: 48 922 453 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026309

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh