Kormányzati döntés született a kórházak adósságátvállalásáról is. A legutóbbi testületi ülésen elhangzott, hogy a határozat érinti a Komlói Egészségcentrumot is.

Az adósságkonszolidációval a komlói kórház is jelentős hátralékától szabadul meg. Polics József polgármester lapunknak elmondta, hogy mintegy 147 millió forintos „injekcióról” van esetünkben szó, amit a kifizetetlen számlái rendezésére használhat fel az intézmény.

Korábban már szó volt róla, hogy a kórház jórészt az önkormányzat többségi tulajdonában lévő szolgáltatók felé tartozik. Így a mostani konszolidáció érinti a Fűtőerőmű, a Városgazdálkodás, a Komló-Víz Kft.-t, kintlevőségeit, akik ezzel egy kicsit fellélegezhetnek, mert pluszforrásokhoz fognak jutni.

A Magyar Kórházszövetség elnöke Velkey György – az ország több egészségügyi intézményét érintő döntésről – elmondta, hogy ezzel országszerte lélegzethez jutottak a kórházak, bár továbbra is tetemes lejárt szállítói tartozás maradt.

A szövetség számítása szerint október 31-én az egészségügyi intézmények összes tartozása a beszállítóknak 70 milliárd forint volt, így a kapott 33,1 milliárd forint alig felét fedezi a tényleges adósságnak.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 293 764 megtekintés

Videó: 32 793 974 megtekintés

Látogatók

Összesen5527412

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh