Egy komlói fiatalember, a 28 éves Lovrek Krisztián lesz jövőre az ötven éves Marshall cég hazai arca.

A bányászváros büszkesége gitártudásával érdemelte ki a jutalmat, hiszen ő nyerte a napokban lezajlott országos Marshall Gitárversenyt, nem sokkal azután, hogy a Hammer Gitárhős vetélkedőn második helyezést ért el. A hazai versenyek mellett külföldön is szerencsét próbált már, a Steve Vai és a londoni Guitar Institute közös ösztöndíj versenyén például egészen a döntőig jutott, a most még folyó világversenyen, a Guitar Idol – on pedig a legjobb 30 között várja a folytatást. Addig is LOVRECK nevű együttesével a debütáló lemezük kiadásán fáradozik, amelyhez már egy hivatalos videoklip is készült „Ugye érzed?” címmel.

- Nagyjából 14 éves koromban kezdtem a gitározással foglalkozni, jobb híján autodidakta módon, magam próbáltam rájönni a különböző trükkökre – emlékszik vissza az indulásra Krisztián. – Mivel nagyon szegény családból származom, jó ideig egy vékony deszka volt a „gitárom”, amire ceruzával rajzoltam bundokat, és cérnából feszítettem rá a „húrokat”.

A folytatás is tragikomédiába illő volt, de annyira szerettem a zenét, hogy semmi sem szeghette kedvem! Igazából 18 éves koromtól számítom az életem – hangsúlyozza Krisztián. – Attól fogva lettem a körülmények áldozata helyett a magam ura (mint sok gyerek), utána tudtam jobban elmerülni a zenélésben, és akkoriban kezdtem el megérteni, hogy mennyit is jelent nekem a hangszer, a muzsikálás.

A komlói gitáros azóta hosszú utat járt be, jelenleg Budapesten él, próbál a zenekarával sikeres lenni, ahogy ő fogalmaz, betölteni a Tankcsapda mögött tátongó évtizedes űrt a magyar rock zenében. – Nem adtam fel, mert annyira szerettem a zenét, és a végeredményt tekintve csak ez a fontos! Most már tudom, a kitartás a legfontosabb az életben, bármiről is legyen szó!

Igényes rockzenét!

A bemutatkozó LOVRECK album a december/januári HammerWorld magazin mellékleteként jön majd ki Lélek-gyilkos címmel. Az együttest Krisztián 2010-ben alapította a szintén komlói Kárpáti Zoltánnal, aki annak idején a Hearty Laugh nevű, országosan is ismert komlói zenekar gitárosa volt.

Az együttes tagjai dögös, fogós riffeket, húzós tempókat, a kínrímektől és prozódiai hibáktól mentes, mély emberi érzelmeket boncolgató, tartalmas szövegeket és virtuóz gitárszólókat ígérnek a hallgatóságnak, hasonlót, mint amilyet a Metallica is produkált hosszú éveken át.

Forrás: bama.hu

Egy kis ízelítő: Kattintson ide...

Az együttes honlapja itt: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 530 293 megtekintés

Videó: 39 475 501 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5955695

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh