Az Egy Hajóban Gyermek- és Ifjúságvédő Alapítvány, illetve a Belső Tűz Egyesület együttműködésével március hónapban indította el 18 hónapos Esélyteremtő II projektjét, mely az Európai Unió által támogatott TÁMOP-5.3.1-C-09/2-2010-0044 pályázat keretében valósult meg.

A 2011. I. félévében kezdődő program keretében 70 halmozottan hátrányos helyzetű, álláskereső, sok esetben hosszú évek óta inaktív, többségében roma származású ember számára próbálnak segíteni.

A programot – mint azt Sziklai Gyöngyi szakmai vezető elmondta – három helyszínen valósítják meg: Pécsett, Komlón és Sásdon. Komlón, a projektbe bevont hátrányos helyzetű emberek egyéni fejlesztési terv alapján, 510 órás, 8 hónapos komplex képzési programban vesznek részt, melynek helyszíne a Dankó Pista Közösségi Ház.

A felkészítés keretében önálló életvezetési készségek erősítése, önálló családi életre és a munkavállalói szerepre való felkészítés zajlik. A közvetett cél, hogy a résztvevőket képzésbe, oktatásba irányítsák, illetve elhelyezkedésük esélyeit javítsák.

Az alacsony iskolai végzettségű, vagy elavult, illetve nem piacképes szakképzettséggel rendelkező emberek – különböző okoknál fogva – külső segítség nélkül nem, vagy csak igen nehezen tudnak a munkaerőpiacon elhelyezkedni, illetve egy esetleges elhelyezkedés esetén pedig csak rövid ideig képesek az állásukat megtartani.

A 2012. augusztus 31-én záródó program kiemelten fontos eleme, hogy a fejlesztést követően 6 hónapon keresztül intenzíven segítik a csoport tagjainak beiskolázását ill. elhelyezkedését a munka világába.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4436223

Jelenleg az oldalon

3
Online