Komlón már az év eleje óta zajlik a folyamatos konzultáció a városvezetés és a helyi fiatalok között. Megalakult a Városi Diákfórum, a Komlói Ifjúsági Kerekasztal, és a Sport Kerekasztal azzal a céllal, hogy fórumot és nyilvánosságot biztosítson a fiatalokat foglalkoztató legfontosabb kérdéseknek. Az eltelt időszak tapasztalatainak összegzéseként született meg a két éves időtartamra (2012-2014) szóló Gyermek- és Ifjúsági Cselekvési Terv, amely a fiatalokkal kapcsolatos legfontosabb tennivalókat összegzi.

Borbás Sándor képviselő – aki többek között a diákszervezetekkel való kapcsolattartás önkormányzati felelőse is – elmondta, hogy az alapvető cél, hogy a az ifjúsági szervezetek be tudjanak kapcsolódni az őket érintő döntéshozatali mechanizmusokba és kifejthessék véleményüket ezekben a kérdésekben. Ezért például a Városi Diákfórum képviselőjének állandó jelleggel lehetőség lesz, hogy részt vegyen és felszólaljon az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság ülésein

A képviselő testület megalkot a következő évre egy Ifjúsági Munkatervet, konkrét feladatokkal, határidőkkel és felelősökkel, amelyben minden lényeges, a fiatalokat érintő programelem szerepelni fog. Emellett – összhangban az idei Országos Diákparlament ajánlásával – célul tűzik ki, hogy megteremtsék a lehetőségeit egy ifjúsági referens alkalmazásának.

Konkrét intézkedésként Ifjúsági Őrjárat szervezésébe kezdenek a tanítási időben az utcákon csellengő fiatalok kiszűrésére, s igyekeznek számukra értelmes és tartalmas időtöltési lehetőséget biztosítani. Utóbbiak pályaorientációs foglalkozásokat, állásbörzés, honismereti programokat és különféle pályázatokat is magukban foglalnak. A tervek között szerepelnek sportprogramok és az eredményeket felmérő elégedettségi vizsgálatok is.

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 415 061 megtekintés

Videó: 45 479 250 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6388116

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh