A komlói Nagy László Gimnázium elhagyott épülete jelentős átalakuláson ment át a közelmúltban. Az önkormányzat és két állami tulajdonú cég együttműködésének köszönhetően ugyanis rövidesen több száz embernek tartós megélhetést biztosító állami foglalkoztatási központ jöhet létre a falai között. A beruházás már meglehetősen előrehaladott szakaszban van, így akár még az idén elindul-hat a termelés az intézményben.

Az épület földszintjére a kefék, seprűk és hasonló tárgyak előállításával foglalkozó Főkefe Kft. fog beköltözni, akik kétszáz, elsősorban megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását vállalták legalább öt éven keresztül. Mindezért cserébe az önkormányzat ingyenesen bocsátotta rendelkezésükre az amúgy üresen álló ingatlant. A városvezetés természetesen ezen felül is igyekszik minél inkább vállalkozásbarát környezetet teremte-ni.

Nemrégiben egy hasonló megállapodást sikerült kötni a szintén állami tulajdonú Kézmű Nonprofit Kft-vel is. Polics József polgármester elmondta, hogy a textilipari vállalkozás elsősorban a megszűnt varrodából elbocsátott, szakképzett és tapasztalt egykori varró-nőknek kínál majd munkalehetőséget. A tárgyalások eredményeképpen a Kézmű meg-kapja használatra a néhai gimnázium emeletét, ahol száz főt tervez foglalkoztatni. Bérleti díjat öt évig tőlük sem kér a város, cserébe vállalniuk kell, hogy az alkalmazottak túl-nyomórészt komlóiak lesznek, s a támogatott időszakban mindenképpen megmarad a munkahelyük.

A cég már próbavarrásokat is tartott a jelentkezőknek, rövidesen kiválasztja a munkára alkalmasakat, és 2012-től megindulhat a termelés.

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 697 083 megtekintés

Videó: 44 044 986 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6238084

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh