A következő hónapokban közel harmincmilliós uniós forrásból korszerűsítik a komlói védőnői és iskola-egészségügyi szolgálatot. A pénzből épületrekonstrukcióra és eszközbeszerzésre is sor kerül.

Kellemes meglepetés érte a napokban Komló önkormányzatát: a Nemzetgazdasági Minisztérium pozitív döntést hozott a város egy korábbi pályázatáról. Így a következő hónapokban mintegy 28 millió forintos európai uniós forrásból teljesen megújul a védőnői és az iskola-egészségügyi szolgálat infrastruktúrája. Az eredetileg tavaly benyújtott pályázatot a kiíró forráshiány miatt korábban már tartaléklistára tette, most azonban rendelkezésre áll a szükséges összeg, ezért az elfogadása mellett döntött.

A Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program részét képező, 100%-ban támogatott projekt két részből áll. Mindenekelőtt teljesen felújítják a Kossuth utcai egykori SZTK épületében lévő védőnői és iskola-egészségügyi rendelőket és a kiegészítő helyiségeket. A munkálatok a festésen és a burkolatok javításán túl kiterjednek az akadálymentesítésre és az energiahatékonyság növelését célzó nyílászáró-cserékre is. A második lépésben pedig a két szakszolgálat eszközparkját frissítik fel új, korszerű egészségügyi műszerekkel, bútorokkal és informatikai eszközökkel.

Polics József polgármester hangsúlyozta, újabb kicsi, de fontos lépést sikerült megtenni Komló fejlesztésében. – Minden lehetőséget megragadunk, hogy külső forrásokat vonjunk be a város szolgáltatási színvonalának javítására. Ezekkel a néhány milliós-tízmilliós programokkal is jelentős eredményt lehet elérni, hiszen a két egészségügyi szolgálatnál komlóiak százai fordulnak meg. Ők nemsokára a modernebb környezetben érezhetik, egy kicsivel megint jobb, élhetőbb város lettünk.

A pályázati döntést csak a napokban kézbesítették, így a szerződéskötésre még néhány hetet várni kell. Azt követően lehet kiírni a beszerzést a kivitelezési munkákra, amelyeket legkésőbb őszig be is kell fejeznie a nyertes vállalkozónak.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 754 937 megtekintés

Videó: 48 954 020 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032281

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh