60 éves városunk német nemzetiségi intézménye, a Kenderföldi Általános Iskola. Az intézményben 35 éve folyik német nemzetiségi oktatás, valamint 25 éve ápolnak iskolai partnerkapcsolatot a német Neckartenzlingen városkával.

Május 2-án, a Déli Kapu Örökség Fesztivál Nemzetiségi Napján kitüntetésben részesült az iskola tantestülete „Komló Város Nemzetközi Kapcsolatainak Fejlesztéséért”. „A Komló és Neckartenzlingen közötti iskolai partnerkapcsolat kiépítésében, ápolásában és fejlesztésében végzett sokéves példamutató tevékenységéért.” A díjat Schillingerné Bázing Melinda Intézményvezető és Rónáné Lusztig Ágnes Német nemzetiségi tanító vette át Polics Józseftől.

Május 14-én ismét 20 diák érkezik Neckartenzlingenből. A komlói tanárok és diákok most is változatos programokkal, élményekkel, kikapcsolódással várják vendégeiket. Negyed évszázada tart a cserediákokkal a kapcsolat ápolása, fejlesztése, erre kevés példa akad.

Rónáné Lusztig Ágnes kiemelte a jó tanári gárda, az egész tantestület szerepét a sikereikben. A német nyelv oktatása prioritás, intézményükben állandóan fejlődő, mindennapos tevékenység. Már az elsősöknek is napi szinten van játékos német órájuk, második osztálytól pedig csoportokra bontva, kis létszámban folyik az oktatás. Az iskolai német könyvtárukat folyamatosan bővítik.

Az iskola diákjai versenyeken, rendezvényeken szerepelnek, megyei versenyeken az élen végeznek. Februárban az Országos német vers-és prózamondó versenyen a megyei döntőben a 7-8. osztályosok kategóriájában Farádi-Szabó Martina az élen végzett! Ezzel bejutott az országos döntőbe, képviselve iskoláját és Komlót is. Gratulálunk!

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 873 278 megtekintés

Videó: 49 054 475 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053229

Jelenleg az oldalon

14
Online

Interreg CE1013 REFREsh