A pünkösd kiemelt keresztény ünnep, egyben a nyár közeledtére is felhívja a figyelmet. Hasonlóan a húsvéthoz, most is hosszú hétvégének örülhetünk. Szakadjunk ki a hétköznapokból, lazítsunk, kapcsolódjunk ki.

Itt van mindjárt a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénye, ahol változatos programok várják a pihenni vágyókat már huszadik alkalommal. A borkóstolás mellett lovas felvonulás, kézműves programok, népzenei koncertek, utcazene, póni lovaglás, íjászat, bábelőadás és még számtalan esemény várja a látogatókat.

A szomszédos Villányban május 24-én 19. órakor tartják a XIX. Pünkösdi Borbált, ahol a hajnalig tartó élőzenés bált megelőzően választják meg a Borkirályt, illetve Borkirálynőt, akik országszerte egész évben képviselik a várost és a Borvidéket.

A Magyar Kézműves Sörök Fesztiválja vasárnapig tart még Pécsett, a Rózsakertben. A Pécsi Nemzeti Színházban családi színházi fesztivál lesz május 23-31. között. A gyerekeknek pedig a Bóbita Bábszínház kínál többféle meseelőadást az ünnepre.

Aki pedig jókat szeretne enni, annak a Kakaspaprikás főző versenyt ajánljuk figyelmébe. A rendezvényt Mecseknádasdon tartják 24-én 13 órától.

Pünkösdi király-és királyné választás mellett sokszínű rendezvény kavalkád várja Bikalon az Élménybirtok a kicsiket és nagyokat. Táncház, pünkösdi rózsa vadászat, fegyverbemutató, kézműves foglalkozás, solymászbemutató, lovas előadás szórakoztatja a közönséget.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 922 115 megtekintés

Videó: 49 084 399 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7057520

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh