Ha nem is a világ közepe, de bővül, fejlődik a falu. Új szolgáltatást indított be a 420 fős közösség: gyümölcsfeldolgozót avattak május 15-én a településen.

Pályázati pénzből, csaknem 3 millió forint értékben vásárolt az önkormányzat gyümölcsfeldolgozó gépeket, továbbá 3,5 millióból bővítették a gépsort belügyminisztériumi támogatással. A pici épület nagy lépés a falu fejlődésének szempontjából: kézzelfoghatóvá váltak a megálmodott elképzelések. Több éves mezőgazdasági munkaprogram folytán született meg a gyümölcsfeldolgozó terve.

Az évek során egyre bővült a megmunkált földterület nagysága, idén már 8000 tő epret gondoznak és több mint 100 gyümölcsfát ültettek. A kisüzem remek folytatása a zöldség-gyümölcstermesztésnek, a frissen leszedett élelmet azonnal lehet tartósítani, befőzni, savanyítani. De nemcsak a saját kezűleg előállított élelmiszert dolgozzák fel, hanem az erdő-mező kincseit, vadon termő virágokból, gyümölcsökből is készítenek különleges szörpöket, lekvárokat.

A kisüzem lehetőséget nyújt a szomszédos települések önkormányzatai, őstermelők és lakók számára is a szolgáltatások igénybevételére, akár csak részmunkákra is, mint a magozás, darálás. De készítenek 100 százalékos gyümölcsleveket is. Hagyományos módon előállított termékeiket Gyümölcsliget márkanéven forgalmazzák majd.

Kapcsolódó riportunk: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 904 megtekintés

Videó: 47 968 070 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887515

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh