Több mint százötven videóval, mintegy hatszáz hazai alkotó részvételével hétfőn útjára indult a magyar popkultúra új online oldala, a hajogyar.hu.

A hajogyar.hu a Magyar Kultúráért Alapítvány égisze alatt, a Petőfi Kulturális Ügynökség Könnyűzenei Igazgatósága és a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. együttműködésében valósult meg - közölte a Petőfi Kulturális Ügynökség kommunikációs igazgatósága hétfőn az MTI-vel.   

Mint írták, az ötéves Magyar Könnyűzenei Stratégia elfogadásával körvonalazódott egy olyan könnyűzenei központ létrehozásának igénye, amely popkulturális művészeti centrumként képes összefogni a különböző művészeti ágakat. A központ tervezett koncert- és próbatermeivel, stúdióival, játszótereivel és kiállítótereivel segíti a hazai alkotók bemutatkozását, szakmai fejlődési lehetőségeit, valamint a lehető legszélesebb körben kívánja összekötni az alkotókat közönségükkel.   

A terv részeként a Hajógyári-szigeten megkezdődtek a Hajógyár kulturális befogadótér előkészítési és tervezési munkálatai. A hajogyar.hu, a kortárs zenei élet digitális találkozóhelye ennek virtuális előfutára.   

"A hajogyar.hu azokra a témákra épít, amelyeket a hazai popkultúra kedvelői a magukénak érezhetnek. A tematikus műsorkínálat naprakészen mutatja be a kortárs hazai könnyűzene és a társművészetek értékteremtő alkotóit, időtálló kulturális értékekeit, legyen szó irodalomról, dzsesszről, a Kárpát-medence különleges helyszínein forgatott minikoncertekről, a gyerekkor vágyott ízeiről, vagy a célkereséstől a valóra vált álmokig vezető portrékig. A hajogyar.hu azt is szeretné megmutatni, miért jó itthon élni és alkotni" - áll a közleményben.   

A közlemény kiemelte: bár figyelnek a nemzetközi trendekre, a hajogyar.hu sokszor új perspektívából közelít az alkotáshoz és az alkotókhoz. Úgy mutatja be kultúránk napról napra gyarapodó sokféleségét, hogy nem tesz különbséget réteg- és tömegkulturális jelenségek között: a pop- és magaskultúra megfér egymás mellett. Ugyanaz a tartalom egyaránt olvasható, hallgatható és nézhető.

Forrás: MTI

Fotók: Csudai Sándor / Origo

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 703 618 megtekintés

Videó: 48 916 789 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025251

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh