2017-ben ismét megnyitja kapuit a Kultúrházak éjjel-nappal című országos megmozdulás. Célja a művelődési házak és terek, valamint az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése. Kocsonya szépségverseny, reneszánsz históriás történelmi kalandozás, interaktív meseszínház, fánksütő verseny, disznótoros, családi jelmezes farsangi futás. Országszerte jobbnál jobb programokkal várják a kultúrházak a kicsiket, nagyokat.

A rendezvény a hétvégén lesz országszerte, február 10-e péntektől, február 12-ig szórakoztat a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozat.

Pécsen ezúttal is gazdag kínálatból válogathatunk. Pénteken 15.00 és 22.00 óra között csatlakozni lehet az állandó bridzs klub csapatához. A bridzs (angolul bridge) egy kártyajáték, amelyet több tízmillióan játszanak világszerte rendszeresen. A rendezvény helyszíne: VOKE Vasutas Művelődési Ház  Pécs, Váradi A.u.7/2. A belépés ingyenes. Ugyanebben az időben kezdődik a Scrabble, egy betűjáték, ahova az állandó tagok mellé bárki csatlakozhat.

Szintén pénteken 17.00 – 22.00 óra között az ÁMK Művelődési Ház KertÉsz Csapata hagyományos farsangi mulatsága keretében idén is azon szorgoskodik, hogy sikerüljön időben előzni a telet. Ennek keretében, ez már a nyolcadik ilyen eseményük, kiszebáb égetéssel indítják a programot, melyet jelmezes KertÉsz farsangi karnevállal, batyus vacsorával, és táncmulatsággal folytatnak. A szintén díjtalan mulatság Pécsen az Apáczai Óvoda és ÁMK Közösségi Házban kerül megrendezésre.

Ugyancsak pénteki napon, február 10-én Kerámia foglalkozáson vehetnek részt családok, gyerekek, felnőttek, akik kizökkennének a mindennapok megszokottságából az alkotás örömébe. Akik szívesen formázzák meg ezt az ősi anyagot, az agyagot. Akik szívesen látják saját kezük munkáját. Az ingyenes foglalkozás 16.00-19.00 óra között lesz a Pécs, Apáczai Óvoda és ÁMK Művelődési Házban.

Két napon keresztül tekinthetjük meg Dr. Patla Károly nyugdíjas közgazdász előadásának tablóit a Pengő bankjegy élete és a nagy magyar hiperinfláció története képekben címmel. Február 10-től 11-ig 8.00-tól 21.00 óráig várja látogatóit az Apáczai Óvoda és ÁMK Művelődési Ház.

További programokat találhat: kulturhazak.hu

Forrás: Kultúrházak éjjel-nappal

 

 

 

 

 

 

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 317 megtekintés

Videó: 47 970 618 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887757

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh