Október 29-én adták át a felújított kastélyt és kápolnát Püspökszentlászlón. Jövőre a nagyközönség előtt is kinyílnak az épületegyüttes kapui.

2016. május elsejétől mindenki számára látogatható lesz a megújult kastély. Betekinthetünk az egykor itt élő apácák mindennapjaiba, felkereshetjük Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek emlékszobáját is.

Püspökszentlászló a Mecsek egyik gyöngyszeme, kedvelt kirándulóhely. A kastélyt és a kápolnát Esterházy Pál László püspök építtette 1797-ben, később Hetyey Sámuel püspök renováltatta 1898‐ban, aki a belső átalakítások mellett helyreállíttatta a templomot és az emeleten található házi kápolnát, és ő létesítette az arborétumot.

A kastélyt és környezetét egy évszázad elteltével pályázati forrásokból és önerőből a pécsi egyházmegye teljesen felújította. Az építkezés befejeződött, az épület műszaki átadása és az épületek megáldása 2015. október 29-én megtörtént.

A felújított kápolna, a kastély, benne a Mindszenty-emlékszoba és a kastélytörténeti kiállítás megtekintésére 2016. május 1-től mindenkit szeretettel várnak.

A látogatók fogadásáig is gyönyörködhetünk a természeti környezetben, az arborétum, a Mecsek és a kis festői falu szépségeiben.

Forrás, fotók: Mecsek-Hegyhát TDM

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 651 099 megtekintés

Videó: 48 852 884 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7015026

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh