Ez év nyarán számos alapítvány, egyesület és civil szervezet felhívással fordult a Miniszterelnökhöz, Kormánytagokhoz, Országgyűlési Képviselőkhöz és az Európai Parlament Képviselőihez. Azt kérték, az Európai Parlamenti Képviselők ne szavazzák meg a TTIP egyezmény elfogadását.

A TTIP egy Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Egyezmény, amelyről két éve tárgyal az Európai Unió és az USA.

A CETA az Európai Unió és Kanada között már lezárt, de még nemzetállami ratifikálásra váró szabadkereskedelmi és befektetési egyezmény.

A tárgyalások a legnagyobb titokban zajlanak, még az Európai Parlamenti képviselők sem láthatják a tervezeteket. Jó oka van ennek: az egyezmények a globális nagyvállalatok és a pénztőke érdekeit képviselik a nemzetállamokkal, a kisvállalkozásokkal és a munkavállalókkal szemben.

A CETA és a TTIP ellen egész Európában, az USA-ban és Kanadában is folyamatosan tiltakoznak civil szervezetek, szakszervezetek, tudósítók, nemzetféltő politikusok. Európában több, mint 3,3 millió aláírás gyűlt össze a TTIP ellen. Mindkét földrészen rendszeresen és tömegesen tüntetnek ellene civilek.

A CETA és a TTIP a hivatalos propagandával ellentétben nem kereskedelmi egyezmény, hanem a multinacionális vállalatok és a globális pénztőke befektetési kívánságainak törvénybe iktatása. Nem a gazdasági növekedés előmozdítója - nemzetközi tanulmányok és a már húsz éves NAFTA (Észak Kereskedelmi Szerződés) példája is bizonyítja, hogy csak egyes multinacionális vállalatok járnának jól, az országok és a munkavállalók is rosszabbul élnének. Nem a demokrácia támaszai - a nyilvánosság kizárásával, a nagyvállalati képviselőkkel egyeztetve, titokban készítik elő az egyezményeket.

Magyarországnak árt ez az egyezmény:

-még szegényebbek leszünk, még rosszabbul fogunk élni

-még szegényebb és rosszabb lesz egészségügyi ellátásunk és oktatási rendszerünk

-még inkább kifosztják az országot

-mert eláraszt minket az egészségtelen, rossz minőségű import élelem

-mert megszűnik a még létező fogyasztóvédelem is

-mert még rosszabb helyzetbe kerülnek a hazai kis-és középvállakozások

-mert teljesen külföldi nagyvállalati érdekek fogják irányítani a gazdaságot és a törvényhozást

-mert még a lehetőséget is elvesztjük, hogy valaha talpra álljunk, normális gazdaságunk legyen és emberhez méltó életet élhessünk.

Mit tegyünk?

-Követeljük, hogy Magyarország ne ratifikálja a CETA egyezményt és ne csatlakozzon a TTIP-hez

-Követeljünk népszavazást a CETA és TTIP egyezményekhez való csatlakozásról.

-Követeljünk megfelelő nyilvánosságot és valós tájékoztatást

-Írjuk alá a képviselőknek szóló felhívást, küldjük el aláírási szándékunkat ide: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

Forrás: dr. Hossó Andrea

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 62 685 692 megtekintés

Videó: 37 297 256 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5797273

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh