December 19-én tartotta évzáró díjátadó ünnepségét a Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete. Városunk népszerű rendezvényeit kínáló egyesülete ezúttal sem feledkezett meg a versenyek háttérembereiről sem.

Ünnepélyes keretek között Balogh Bettina adta át a díjakat annak a 34 sportolónak, akik a Négy Évszak Futás valamennyi fordulóját lefutották. Elismerésben részesültek továbbá a DÖKE Pontvadászat kiválóságai.

Egyedi kártyanaptárt és futókulcstartót vehettek át a lelkes sportolók. Ezt követően a DÖKE-tagok különdíjainak átadása következett.

2015-ben 87 fős tagságuk 7 szakosztályban (asztali-labdarúgás, futó- és triatlon, kézilabda, kosárlabda, MTB, teljesítménytúra és túrakerékpár, zsonglőr) űzhette a számára legvonzóbb sportot/sportokat.

Saját rendezésű programjaikra megközelítőleg 900 fő látogatott el. A résztvevők köre 3 éves kortól 78 éves korig terjedt, s nagyobb rendezvényeikre az ország távolabbi részeiről (Budapest, Székesfehérvár, Győr, Hódmezővásárhely, Paks) is szép számmal érkeztek mozogni vágyók. A gyakori és változatos saját rendezésű sporteseményeikkel ezúttal is a mozgás-gazdag életmód felé igyekezték terelni elsősorban a Komlón és környékén lakókat.

Változatos, színvonalas eseményeivel jó évet zárt az egyesület. 2015-ben kilenc rendezvény valósult meg, ebből csupán egy fedett pályán, a többi alkalommal a sportolók ki voltak téve az időjárás viszontagságainak. Az idő kegyes volt a résztvevőkhöz: csupán a Komlói Napokra tervezett kerékpártúrát kellett elhalasztani, mert az eső a nevezési idő alatt és utána is zuhogott. Idén szeretnék ezt az eseményt bepótolni.

A sporteseményeken átlagban száz fő vett részt, tehát kilencszáz főt tudtak megmozgatni ezeken a megmérettetéseken. Legnépszerűbb rendezvényeik a futás sportága köré épülnek, hiszen csupán egy futócipővel meg lehet valósítani ezt a mozgásformát.

Az egyes sportrendezvények nevezési díjai is elenyészőek, ennek is köszönheti népszerűségét az egyesület.

Szívesen rendeznék meg idén az évek óta elmaradt Maratoni Kosárlabda Gálát is. Ez az esemény a város egyik legjobb rendezvénye volt, másfél nap élmény, kapcsolatépítés és természetesen sport. A szervezés ez ügyben még hadilábon áll, mivel jelentős önkormányzati támogatás vagy pályázati források kellenének hozzá, ami jelenleg nem áll rendelkezésre.

A DÖKE szeretettel vár minden eddigi és új résztvevőt is a 2016-os programjaira. Honlapjukon a doke.hu-n és az egyesület közösségi oldalán friss információkkal szolgálnak aktuális sportrendezvényeikkel kapcsolatban.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 858 349 megtekintés

Videó: 49 903 668 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7139161

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh