Ha év eleje, akkor disznóvágással egybekötött kolbásztöltés. Tudja ezt minden komlói polgár. Egyre népszerűbb és látogatottabb a fesztivál a városlakók és más vidékről érkezők körében egyaránt.

Február 6-án immár hatodik alkalommal rendezi meg Komló Város Önkormányzata és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület hagyományos összejövetelét. Az eseménynek csak a disznó nem örül…

Hihetetlen, de évekkel ezelőtt egy egyesületi disznóvágással kezdődött az eseménysorozat. Ebből nőtte ki magát a napjainkban már kilencven csapat körüli részvétel, az egyre színesebb programok.

A következő évben tizennyolc csapat indult az ízek versenyén a Vízmű épületében tartott kolbásztöltésen.

Második alkalommal a Vájáriskola adott otthont az eseménynek, ahol már harminc csapat képviselte magát, a következő évben pedig már harmincnégy.

Az egyre növekvő érdeklődés miatt új helyszínt kellett keresni. A negyedik alkalommal a Városi Sportközpontban találkoztak az alkalmi böllérek. Ez a rendezvény már nemzetközivé nőtte ki magát, az ötvennégy induló között német, román és horvát csapatok is szorgoskodtak.

A tavalyi vigadalom már látványdisznóvágással kezdődött, természetesen csak a reggeli pálinka után. Ebben az évben először állítottak fel sátrat az Eszperantó téren, ahol mindenki nyomon követhette a disznóöléssel kapcsolatos munkálatokat. A hatvanöt csapat serénykedését három zenekar felváltva kísérte, helyi termékekből kaphattunk ízelítőket és sztárvendégek is zsűriztek a jeles eseményen.

Az idei fesztiválon 8.00 órakor kezdődik a látványdisznóvágás az Eszperantó téren. 10.00 órakor a Sportcsarnokban fesztiválnyitó, majd kezdődhet a munka. A megtöltött kolbászokat délben kell leadni a zsűrinek értékelésre. Eredményhirdetés 17.00 órakor lesz. A fesztivál idei vendége Ihos József humorista (Kató néni).

A belépés díjtalan. Az estig tartó mulatság idén is a zene, tánc, kikapcsolódás, csapatépítés, találkozások, beszélgetések, lazítás jegyében telik majd.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 710 megtekintés

Videó: 48 289 121 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919703

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh