Februárban mindenki a tavaszt, a napsütést várja. Így vannak ezzel a vizek szerelmesei is, a horgászok. Rajtra készen várják az idény indulását.

Ambrus József a Komlói Bányász Horgász Egyesület vezetője örömmel számolt be tagjaik aktivitásáról: már váltják az engedélyeket, készülnek az idei szezonra.

A tavaknál máris megkezdődtek a munkálatok: szépítik a környezetüket, az elszáradt nádat folyamatosan eltakarítják mindhárom tavon. A Pölöskei tavon ezt a munkafolyamatot nem tudták teljes mértékben elvégezni, itt nagyon vékony volt a jég. A munkálatokat késő tavasszal vagy nyáron fejezik be, amikor be lehet menni a vízbe. Ennél a tónál egyébként a hideg idő ellenére már megjelentek a horgászok.

A medrekben álló vizet a gyakori esőzés folyamatosan frissíti. Árvízveszély nincsen. A halak jól átteleltek mindhárom állóvízben. A Sikondai tónál jól megfigyelhető az erdőirtás következtében fellépő sárgából barnába hajló vízszín. Ennek az az oka, hogy az altalaj nem tudja felfogni a vizet. A hat éve önkormányzati támogatásból megépített iszapfogó rendszer nem bír el ekkora mennyiséggel. Az egyesület jövőbeni feladatának tekinti a probléma felmérését, megoldását.

A vezetőség szívügyének tekinti minél rugalmasabban kiszolgálni a tagságot. A haltelepítéshez a halakat az egyesület megrendelte, az időjárás függvénye hogy a tenyésztő mikor érkezik az állatokkal. Egy esetleges visszajegesedés hátráltatja ezt a folyamatot. A halasítás mértéke a tagság létszámától nagymértékben függ.

Ambrus József megköszönte a városlakók türelmét, megértő, támogató hozzáállását a téli sportokkal szemben tanúsított felelős magatartását.

Az egyesület ötszáz fő feletti tagsággal bír, a horgászok zöme állami jeggyel több helyszínen horgászik. Százhatvan fő kér évente területi engedélyt, évenként tíz új horgásszal bővül az egyesület létszáma. Sajnos több fiatal, akikre számított a vezetőség tagépítés miatt is, más sportegyesülethez távozott.

A Komlói Bányász Horgászegyesület leendő horgászok oktatását, vizsgáztatását is vállalja. Szeretettel várnak minden érdeklődőt tagjaik sorába.

Az önkormányzat minden évben támogatja az egyesület által szervezett versenyeket. Idén is szeretnék megrendezni a gyereknapi horgászversenyt. A Komlói Napok alkalmából is minden évben szórakoztató versenyekre kerül sor. Az egyesület ezen felül a Baranya Megyei Horgászszövetség táborát is támogatja. Az egy hetes nyaralás alatt a résztvevők pihenéssel egybekötve elsajátítják a horgász alapismereteket. Az egyesület versenycsapatok szereplését is biztosítja.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 717 624 megtekintés

Videó: 48 929 086 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027817

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh