Még ki sem pihente a kilencven napos, 8000 kilométeres nagy utazását, máris tervbe vette a következő megmérettetést. Szinyákovics Béla újabb gigantikus kerékpártúrára készül.

Ezúttal Európa legnyugatibb pontját veszi célba komlói kerékpárosunk. A Portugáliában található Cabo da Roca lesz a célpont. Szinyákovics Béla május 29-én, egy vasárnapi napon indul újabb kalandjára.

Béla tervei szerint Letenyénél hagyja el az országot. Horvátország és Szlovénia után olasz városok, Velence, Padova, Genova következnek. Marseille után a Francia Riviérára kerekezik. Spanyolországot Barcelona és Madrid érintésével kerekezi át. Portugáliában természetesen felkeresi Lisszabont, majd innen indul a célállomás, a Roca fok felé.

A 64 éves világutazó szerint ismét magasra tette a mércét önmaga számára. Útja során nem lesz ritka a negyven fok feletti átlaghőmérséklet, ráadásul az útvonal a Spanyol fennsíkon jobbára árnyékoktól, erdőktől mentes.

A legnyugatibb fok felkeresésével Béla még további látnivalókra vágyik. Hazafelé Galicia tartomány fővárosába, Santiago de Compostela felé kerekezik. Ez a város a legfőbb zarándokhely Róma és Jeruzsálem után. Béla az El Caminó egy részét szeretné biciklivel végigjárni.

A nagy kaland jelentős anyagi kiadással jár, kb. 800 ezer forintot emészt fel. A gyűjtögetés után a nyugdíjas bányász még kölcsönt is igénybe vesz, hogy álmait megvalósítsa. Kedvenc drótszamarának felújítása, a felszerelések és természetesen az útközben felmerülő szükségletek teszik ki ezt az összeget. Mint mondja, az útvonalat fejben rutinosan összerakja, ezzel semmi gond nincsen.

Erre az útra is, mint mindig, teljesen egyedül vállalkozik. Elmondása szerint az útitárs többnyire konfliktusok forrása. Nem mindenkinél egyformán jelentkezik a holtpont, változó a teljesítmény. Béla tudja, milyen tempóban hova szeretne eljutni, mit szeretne látni.

Utazásai során több nemzet sportembereivel találkozott már, lengyelekkel, franciákkal, de nem tud olyan magyar kerékpárosról, aki megtette volna a legészakibb vagy legnyugatibb pontig két keréken az utat.

Sok erőt, kitartást és sikert kívánunk az újabb kalandos túrához!

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 913 826 megtekintés

Videó: 49 079 547 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056602

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh