A fogvatartotti zsúfoltság csökkentése érdekében Magyarország Kormánya 2016. és 2019. között folytatja férőhelybővítési programját, mely a 1125/2016. (III.10.) Korm. határozat szellemében megszüntetni hivatott a bv. intézetek zsúfoltságát.

Mindezek eredményeként hamarosan megkezdődik a munkavállalók toborzása a Komlón létrehozásra tervezett új büntetés-végrehajtási intézetbe, mely várhatóan 250 fő részére biztosít munkalehetőséget, a felügyelőtől a reintegrációs tiszteken át a karbantartókig és az adminisztratív dolgozókig. Az álláshelyek betöltésére a helyi lakosok jelentkezését várjuk.

Tekintve, hogy a büntetés-végrehajtási szervezethez felvételre kerülők egy rendvédelmi szerv hivatásos állományú tagjai lesznek, mind a kiválasztásukra, mind a szolgálatellátásukra különleges, az átlagosnál szigorúbb szabályok vonatkoznak, melyhez magasabb erkölcsi és anyagi megbecsülés párosul. Aki a felvételi eljárás során alkalmasnak bizonyul, akár 2016 decemberétől megkezdheti a szolgálatba lépést megelőző szakmai képzést, majd 2017-től a tényleges szolgálatteljesítést.

A hivatásos állománytagok döntő többségét képező felügyelőkkel szemben támasztott főbb szakmai elvárások a külső és belső objektumvédelem mellett, hogy a fogvatartottak szakszerű őrzésével, felügyeletével, ellenőrzésével, előállításával és foglalkoztatásával biztosítsák az intézet biztonságos és törvényes működését, egyben tevékenységükkel elősegítsék a fogvatartottak reintegrációját, a társadalomba való visszailleszkedést.

A legfontosabb feltételek, amelyeknek minden jelentkezőnek meg kell felelnie

- magyar állampolgárság és állandó belföldi lakhely

- betöltött 18. életév

- érettségi, tiszti beosztásra jelentkezőknél felsőfokú végzettség

- büntetlen előélet

- egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasság.

A fizikai alkalmassági vizsgálat során öt kötelező mozgáselemet – többek között fekvő-támasz, felülés, ingafutás, helyből távolugrás, 2000 m-es síkfutás – kell a jelentkezőknek meghatározott szinten teljesíteni. A követelmények korcsoportonként és beosztásonként vannak megállapítva, a legmagasabb elvárásoknak a 29 év alattiaknak kell megfelelniük.

A pályázóknak beosztástól függően 6-7 hónapos tanfolyamon kell részt venniük a fővárosban. A hétfőtől-péntekig tartó bentlakásos képzésekre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést biztosít.

A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak. A kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén minimum havi 220 ezer forint, tiszteknél pedig minimum havi 330 ezer forint, amit évi 200 ezer cafeteria egészít ki. Emellett ruházati és lakhatási költségtérítés, mobilflotta-használat, kedvezményes üdülési lehetőség és adott esetben szociális támogatás is jár. A hivatásos állomány számára a börtön stabil, kiszámítható, hosszútávra tervezhető munkahelyet teremt, melyhez képzési és előmeneteli lehetőségek társulnak.

Aki szeretne a Komlón létrehozásra tervezett büntetés-végrehajtási intézetben munkát vállalni, az küldje meg önéletrajzát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a 1054 Budapest, Steindl Imre utca 8. címre, de telefonon is érdeklődhet hétköznapokon a 06-1/301-8150-es telefonszámon 08.00. órától 11.00. óráig és 13.00. órától 16.00. óráig.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 55 322 727 megtekintés

Videó: 32 815 008 megtekintés

Látogatók

Összesen5528906

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh