Szinyákovics Béla Európa legnyugatibb fokának elérését tűzte ki célul az idei nyáron. Vállalkozása szépen indult, sajnos a cél előtt kicsivel fel kellett adnia terveit.

Kerékpárosunk így is nem mindennapi teljesítményt produkált: 4600 kilométert tett meg az 54 nap alatt. Sajnos a sorozatos technikai problémák miatt végül Madridban, szinte a cél előtt hozta meg a nehéz döntést: feladja nem mindennapi célját és visszafordul.

Több tényező is szerepet játszott abban, hogy Béla végül vonatra ült. A forróság és az út menti növényzet miatt sorozatos defektek és a sebességváltó meghibásodása miatt több alkalommal is szervizbe kellett vinnie kerékpárját. Az ötven kilós csomaggal a hőségben lehetetlen volt ekkora iramot tartani.

Az egykori bányász csalódását nem leplezte, de a tőle megszokott optimizmussal néz a jövőbe. Modernebb, könnyebb felszereléssel képzeli el a későbbi utazásait.

Mi sem jellemzőbb hozzáállására, hogy hazaérkezése után nem sokkal már Németország felé kerekezett rokonlátogatásra. A kétezer kilométeres út szinte kikapcsolódás a Madridi megpróbáltatások után.

Szeptember elején várjuk haza kiváló sportolónkat, akkor részletesen is beszámol élményeiről.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 854 063 megtekintés

Videó: 49 035 359 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7048020

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh