1083-ban, államalapító királyunk szentté avatási eljárása során, augusztus 20-án nyitották meg István király sírját. A magyar egyház ezt a napot iktatta kalendáriumba István névünnepeként. 1991-ben a Magyar Országgyűlés augusztus huszadikát Szent István napjaként hivatalos állami ünnepnek nyilvánította.

A Közösségek Háza ismét változatos programokkal tiszteleg a keresztény magyar állam megteremtője előtt. Ez a nap egyben aratóünnep is, az új kenyér ünnepe.

Már 9.00 órától várják a gyerekeket légvárral, lovaskocsizással és kézműves játszóházzal a 48-as térre.

Az ünnepi Szentmise 9.30-kor veszi kezdetét a Római Katolikus Templomban.

10.30-kor kezdődik az ünnepi műsor köszöntővel kenyérszentelés és áldás kíséretében a 48-as tér színpadán. Közreműködik Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, Polics József Komló város polgármestere, Mátyás Imre rk. plébános, Molnár Imre református lelkész Hajduch-Szmola Patrik evangélikus lelkész és Horváth László baptista lelkész.

Az eseményt a Szélkiáltó együttes előadása zárja.

14.00 órától egészen éjfélig követik egymást a produkciók. Megmutatja magát a Fonti5 tánccsoport, a Dance 4 Life hip-hop csapat, elhozzák a kelet hangulatát az Erisha hastáncos lányok, őket követik 15.00 órakor a Nagyberegi teremkerékpárosok, akik az Európa Bajnokságon ezüst érmet érdemeltek.

Lesz New Generation hip-hop bemutató, gyermekműsor Tamás Évával, 18.00 órakor pedig a Marzipan B zenekar koncertjét hallhatjuk, majd a Guca Partisans lép színpadra.

21.00 órától a Perfect Slágerzenekarral utcabálozhatunk késő éjszakáig.

Rossz idő esetén a programok a Színház- és Hangversenyteremben, illetve a Közösségek Házában kerülnek megrendezésre.

Forrás: Közösségek Háza Komló

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 848 804 megtekintés

Videó: 49 028 083 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7045605

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh