Környezettudatos intézményként a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap alkalmából rendezett programokat kínál a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény.

A hulladékgyűjtő nap a szelektív gyűjtésre irányítja a figyelmet. Folyamatosan nő azoknak a használt tárgyaknak a száma, fajtája, melyeket már elkülönítve gyűjthetünk az újrahasznosítás érdekében.

A könyvtár idén is elsősorban a legkisebbeket szólítja meg, hiszen földünket az újabb generációktól kaptuk kölcsön.

Szeptember 23-án, pénteken Múzeumpedagógiai foglalkozást tartanak a picik számára. A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés alapján elsősorban az óvodás és kisiskolás csoportokat várják.

A foglalkozáson szó esik a környezetszennyezésről, annak legfontosabb típusairól és hatásairól. Ezek után részletesen tárgyalják a szemét és a hulladék témakörét, ezen belül kitérnek a szelektív hulladékgyűjtésre, annak módjaira, hátterére és fontosságára, valamint az elérni kívánt eredményeire is. Ehhez kapcsolódóan rövid játékban is részt vehetnek a gyerekek.

Szeptember 24-én, szombaton 8.00 – 12.00 óráig kézműves foglalkozásra várnak minden érdeklődőt. A szombati napon természetesen elsősorban a családokat invitálják egy kis kreatív időtöltésre.

Rendezvényeikre minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a könyvtár közössége.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 657 670 megtekintés

Videó: 48 863 124 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7017239

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh