Az Országos Könyvtári Napok programsorozat szervezésével minden évben nagyon jó lehetőség nyílik az olvasás népszerűsítésére. 2016-ban már egy évtizedes múlttal készülődnek a könyvtárak az őszi eseményekre.

A könyvtárak most is valamennyi korosztályra gondolva, eddigi együttműködő partnereik mellé újakat is bevonva tervezik a hét mozgalmas és tartalmas napjait. Összehangolt tevékenységük a megszokott tartalmas színvonal mellett újdonságokat is kínál a rendszeres könyvtárlátogatóknak éppúgy, mint azoknak, akik ezekben a napokban fognak ismerkedni a sokszínű könyvtári szolgáltatásokkal.

Ebben az évben egy Nagy Könyvtári Beavatás részese lehet a lakosság. Most is az a cél, hogy a hét során kerüljenek középpontba azok a mindenki számára hozzáférhető lehetőségek, amelyek az tájékozódáshoz, ismeretszerzéshez, kulturált közösségi együttléthez nyújtanak segítséget. Remélik, hogy a könyv- és könyvtárbarátok közreműködésével minél több olyan személyt is elérnének, akik még nem járnak rendszeresen könyvtárba. Ebben segít a témakörök változatossága is.

Napjainkban sokan és sokat foglalkoznak a környezeti fenntarthatóság témakörével. A zöld könyvtár napján erre koncentrálódik majd a figyelem.

A József Attila Városi Könyvtár Komlón is gazdag programokat kínál az Országos Könyvtári Hét alkalmából.

Az október 3-án, hétfőn nyíló Könyvtári Hetet H. Horváth István kozármislenyi művész akvarell festményeiből összeállított kiállítás indítja. A tárlat címe: "A változó táj örök szépségei”, október 31-ig tekinthető meg. Steinerbrunner Győzőné intézményvezető nyitja meg a kiállítást 17.00 órai kezdettel, közreműködnek az EFAMI növendékei.

Kedden 9.30-kor író-olvasó találkozóra invitál Molnár Krisztina Rita.

6-án, szerdán 10.00 órakor Lapozgató kezdődik a kicsiknek. 15.30-kor kerül sor a megújult bányászati kiállítóterem ünnepélyes átadására.

Szombaton, október 8-án 8.00-12.00-ig Családi délelőtt a Dínóbirodalomban címmel foglalkozásra várnak kicsiket és nagyokat.

Az aulában egész héten megtekinthető a Széchenyi-emlékév kiállítás, a felnőttkönyvtárban Zsákbamacska olvasmányokkal találkozhatunk.

Az irodalmi játékok, könyvbemutatók, kiállítások, és különféle pályázatok között biztosan minden gyerek és felnőtt talál majd kedvére valót.

Bíznak benne, hogy ismét több ezer embernek tudnak majd örömet szerezni az októberi napokban, hiszen a választékos kínálat a legkisebbektől a nagyikákig sokaknak teremthet lehetőséget a tartalmas közösségi együttlétre, élményszerzésre.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 644 125 megtekintés

Videó: 48 843 848 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7013162

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh