View the embedded image gallery online at:
http://komlomedia.hu/11-komlo/7761-borbala-het#sigProIda3854cf8a5


Komlón december eleje  a Borbála hét jegyében telik, mely gazdag rendezvénysorozattal tiszteleg a bányászat és a bányászok előtt. Komló Város Önkormányzata tisztelettel meghív és vár minden érdeklődőt.

December 4-e Szent Borbála, a bányászok, kohászok és tűzszerészek védőszentjének napja. Nevéhez kapcsolódik az a legenda, hogy aki hisz őbenne, az nem halhat meg gyónás és a betegek kenete felvétele nélkül. Szent Borbála legendája a villámlással kapcsolódik össze, ezért olyan szakmák védőszentje lett, melyek a tűzzel, robbanással kapcsolatban állnak.

December 2-án, 18.00 órakor kezdődik a Térségi Közkincs Gála a Színház-és Hangversenyteremben. Köszöntőt Polics József polgármester mond. A Mázai Bányász Fúvószenekar Borbála-napi koncertjét  hallgathatjuk meg. Vezényel: Pecze Gábor.

December 3-án, szombaton 9.00 órakor kezdődik a VI. Gyöngyössy Zoltán Országos Fuvolatalálkozó a színházban. 15.00 órakor a Közösségek Házában Térségi Népdaléneklési verseny veszi kezdetét.

December 4-én, Borbála napján a Hétdomb Természetbarát Egyesület Szent Borbála emléktúrát szervez 17 és 8 kilométeres távokon. Találkozó 8.45-kor a múzeum parkjában. 14.00 órakor a Komlói köztemetőben megemlékezésre kerül sor. 15.00 órakor az Újtelepi emlékkőnél "Szent Borbála" megemlékezés és tiszteletadás lesz. 17.30-kor kerül sor a márkacsille emlékhelynél a bányászok előtti főhajtásra. 18.00 órakor Ünnepi Szentmise kezdődik a Római Katolikus Templomban. A szentmisét követően Fáklyás felvonulás indul a templomtól a Borbála keresztig.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 850 374 megtekintés

Videó: 49 030 325 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7046350

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh