Amatőr és profi alkotók munkáit várják dokumentumfilm, animációs film, kisjátékfilm, ismeretterjesztő, gyerek- és nemzetközi filmes kategóriákban május 31-ig az első alkalommal meghirdetett komlói Hét Domb Filmfesztiválra.

"Öröm számomra, hogy egy útjára induló új, művészeti fesztivál alapjait tehetjük most le" - emelte ki a kultúráért felelős államtitkár a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.     Hoppál Péter elmondta, hogy a fő kategóriákat elbíráló zsűriben Sára Sándor operatőr, filmrendező, valamint Rófusz Ferenc és Ternovszky Béla rajzfilmrendezők foglalnak helyet, a gyerekfilmeket pedig a Gyenes Zsolt médiaművész, Kis-Marics Tamás médiapedagógus és Odrobina Tamás zenész, fotóművész alkotta zsűri bírálja el.   

Magyar Ferenc, a fesztivál igazgatója kiemelte, hogy a filmfesztivált elsősorban azért hívták életre, hogy a magyarországi és a határon túli filmesek alkotásai nagyobb figyelmet kaphassanak.   

Mint mondta, szeptember 18. és 21. között a közönség az előválogatón átjutott filmeket tekintheti meg napi, tematikus blokkokban, a fesztiválnak és majd a díjátadónak is helyet adó Komlói Színház- és Hangversenyteremben.    

A felnőtt alkotók ismeretterjesztő és természetfilm, valamint dokumentumfilm kategóriában maximum 55 perc hosszúságú, szabadon választott témájú filmmel nevezhetnek, az animációs blokkba pedig bármilyen technikával készült, maximum 30 perc hosszúságú munkákat vár a zsűri. A kisjátékfilmesek műfaji vagy technikai korlát nélkül maximum 35 perc hosszúságú filmeket nevezhetnek, míg az egyéb kategóriába maximum öt perc hosszúságú klipek, reklámok, promóciók, filmelőzetesek vagy egyéb filmes munkákkal lehet jelentkezni.   

A nemzetközi szekcióba a szervezőbizottság olyan külföldi filmalkotásokat vár, amelyek a többi kategóriák elvárásainak megfelelnek.   

A gyermekfilmes pályázók öt kategóriában; animáció, dokumentum-, rövidjátékfilm, videoklip és egyéb kategóriában nyújthatják be filmjeiket, amelyeket a gyermekfilmezés és oktatás területén kiemelkedő munkát végező szakemberek bírálnak el.    

A gyermekfilmes szekció díjátadója szeptember 21-én lesz, a felnőttek versenyének gáláját pedig szombaton, szeptember 23-án tartják.   

A fesztiválra egy alkotó egy kategóriában csak egy művel nevezhet január közepétől a komlomedia.hu weboldalon keresztül.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 802 332 megtekintés

Videó: 28 892 249 megtekintés

Látogatók

Összesen5234279

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh