Az országgyűlés február közepén tárgyalja a hungaricumokról szóló törvénytervezetet. A készülő törvény a kistérségek, települések helyi sajátosságaira is épít. Piramiselv alapján a települési és megyei önkormányzatok helyi szinten összeállíthatják majd a nemzeti értékek gyűjteményét.

Ennek szellemében merült fel, hogy városunkban is van létjogosultsága sajátosságaink (komloicumok) összegyűjtésének. A Komlói Vállalkozók Klubja Egyesület mellé állt a kezdeményezésnek, ennek kézzel fogható bizonyítékaként egy civilekből álló, szerteágazó érdeklődésű, ennél fogva széles látókörű grémium megalakításánál bábáskodott. Az ad hoc csoport feladata a „komloicumok” felkutatása és megfogalmazása lenne.

- A kiválasztást követően nyilvánosságot szeretnénk adni kiadványokon, akár a városban elhelyezett táblákon a” komloicumoknak”. Meg szeretnénk mutatni, hogy van mire büszkének lennünk, és talán egy kicsit Komló imázsát növelhetjük a világ szemében – érvelt Kispál László az egyesület elnöke a kezdeményezéssel kapcsolatban.

A felmerülő helyi sajátosságok között elöljáróban annyi elárulható, hogy akár a Jó szerencsét! köszöntés, vagy a mára egyedülállóan még meglévő újtelepi bányászkolónia, továbbá Sikonda mikroklímája, jó eséllyel pályázik a „komloicumok „ sorába.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4124832

Jelenleg az oldalon

7
Online