Jegyet és kreditet szerezhetnek középiskolások a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (PTE-BTK) az őszi szemeszterben is, miután folytatódik a februárban indult, országosan egyedülálló kezdeményezés - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a kar által kínált szakok iránt érdeklődő középiskolásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy közvetlenül szerezhessenek tapasztalatot az egyetemi oktatásról. Olyan valódi, féléves egyetemi kurzusokra invitálják őket, amelyekhez nem szükséges speciális előismeret - emlékeztettek, hozzátéve, hogy az órákat késő délután tartják.   

A programra invitált, elsősorban 11. és 12., de akár 10. évfolyamos középiskolások választhatnak, hogy kívülálló érdeklődők maradnak vagy érdemjegyet is szereznek. A kurzusokat eredményesen teljesítők oklevelet kapnak, amelyet később az intézmény tényleges hallgatójaként érdemjegyre válthatnak és megkaphatják érte a megfelelő kreditet azon a szakon, amelynek a tantervébe beletartozik az általuk korábban teljesített tárgy.

Az PTE felhívta a figyelmet arra is, hogy a Kreditpróba elnevezésű kezdeményezés nem felvételire felkészítő program, tehát nem garantálja, hogy a diákokat felveszik majd az egyetemre, "de ha ez sikerült, egy vagy néhány kurzust máris teljesítettek".   

Az egyetem az MTI érdeklődésére az eddigi tapasztalatokról közölte: a tavaszi szemeszterben 40 középiskolás vett részt a programban, közülük 21-en szereztek krediteket, 11 kurzuson. Öt diák két kurzust is teljesített. Az ingyenes képzésre szeptember 8-áig a PTE-BTK honlapján (btk.pte.hu/kreditproba) lehet jelentkezni.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 684 megtekintés

Videó: 47 967 775 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887489

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh