A pécsi közgyűlés csütörtöki döntésének értelmében októbertől Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas táncművész irányítja ügyvezetőként az idén önállóvá vált Pécsi Balettet fenntartó nonprofit társaságot.

A képviselő-testületi ülésen, a szavazás előtt Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs kultúráért felelős alpolgármestere jelezte: a Pécsi Balett korábbi ügyvezetője, Vincze Balázs Harangozó-díjas táncművész művészeti vezetőként folytatja munkáját a társulatnál.    

A Pécsi Balett az MTI-nek eljuttatott közleménye szerint a társulat üdvözölte a közgyűlési döntést, kitérve arra is, hogy Uhrik Teodóra vezetői pályázatát a szakmai értékelő bizottság és a közgyűlés egyöntetűen támogatta. Annak fókuszában a táncműhely 57 éve élő alapértékeinek továbbvitele szerepel - fűzték hozzá. Mint felidézték, Uhrik Dóra neve összeforrt a Pécsi Balettel: alapító tagként csaknem hat évtizede dolgozik a társulatért.    

A Pécsi Balett márkanév - mint olvasható az összegzésben - "a hagyományokon alapuló innovációt, a komplex színházi gondolkodást, egyúttal a közönség számára befogadható táncszínházi élményt jelenti".    

Uhrik Teodóra személye és szakmai múltja garancia a tánctársulat további sikereire - írták.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 610 204 megtekintés

Videó: 27 945 449 megtekintés

Látogatók

Összesen5156792

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh