A Gartner legfrissebb elemzése szerint egyre gyakrabban használjuk a táblánkat és az okostelefonunkat internetezésre.

A piackutató cég arra számít, hogy 2018-ban már az emberek több mint a fele először a tabletjét vagy az okostelefonját kapcsolja majd be, ha valamit el akar online végezni. A fejlődő országokban az okostelefonok exkluzív mobil készülékekké váltak, míg a már telített piacú államokban teljesen elterjedt az, hogy egy háztartásban több hordozható termék is van. Az összes számítástechnikai eszköz közül a leggyorsabb növekedés a tabletek területén tapasztalható.

Van Baker, a Gartner kutatási igazgatója kiemelte, hogy gyakorlatilag minden felhasználónál ugyanaz figyelhető meg: az okostelefon az elsődleges készülék, amelyet magával visz az ember; ezt követi a táblagép, amely hosszabb tárgyalásokra is elvihető; majd jön a PC, amely az összetettebb feladatok elvégzésére is alkalmas. Ez a gyakorlat előbb vagy utóbb kiterjed majd a viselhető termékekre is, amennyiben azok széles körűen elérhetők lesznek. A beszéd-, a gesztus- és más vezérlések elterjedésével, valamint azáltal, hogy egyre több tartalmat a fogyasztók generálnak, még jobban el fognak távolodni az emberek a PC-től.

A Gartner további előrejelzéseket is nyilvánosságra hozott. Így például 2018-ra az összes céges WiFi 40 százaléka szabványos kapcsolatként hozzáférhető lesz a nem mobil készülékek (asztali számítógépek és telefonok, projektorok) számára is. 2020-ra az összes okostelefon-vásárló 75 százaléka kevesebb, mint 100 dollárt fog fizetni egy új modellért.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 965 177 megtekintés

Videó: 49 108 125 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059902

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh