Úgy tűnik, hogy az elmúlt hónapokban a filmipar könyörtelen harcot indított a Google ellen.

Az amerikai filmipar komoly összegeket fordított a webes konszern ellen, csak májusban például 585 000 és 1,175 millió dollár közötti összeggel támogatta néhány szövetségi államügyész munkáját. Az adatok a Sony Pictures ellen indított hackertámadás során megszerzett és a The Verge birtokába jutott e-mailekből származnak. Az ügy hátterében az áll, hogy az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) a szerzői jogsértések kapcsán elsősorban a Google ellen akart fellépni, ráadásul a legkeményebb jogi és politikai eszközökkel. Az elektronikus levelekben a Google helyett Goliath nevet tüntettek fel, így az elképzelés is Project Goliath néven szerepelt.

A filmipar célja az volt, hogy az egyes államügyészeket rávegye arra, hogy lehetőleg nagyszabású nyomozásokat és eljárásokat indítsanak a társaság ellen, hogy így gyakoroljanak rá nyomást. Az egyes szövetségi államok vezető ügyészeinek elvileg lehetőségük van arra, hogy megakadályozzanak vagy leállítsanak, illetve kezdeményezzenek vagy támogassanak vizsgálatokat. Azonban a szervezet a Techdirt.com értesülései alapján túl messzire ment. A megnevezett összegből legalább 85 000 dollárt fordítottak volna a kommunikációs kiadásokra.

Néhány nappal ezelőtt vált ismertté, hogy 2012 márciusában sor került egy találkozóra, amelyet az USA belbiztonsági minisztériuma kezdeményezett és amelyen az óriáscég, a Sony Pictures, valamint számos vállalat képviselői és politikusok vettek részt, de az nem derült ki, hogy pontosan mi volt a téma. A konszernt Vint Cerf, az Icannt Stephen Crocker képviselte.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 344 megtekintés

Videó: 47 974 854 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888101

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh