Snétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész együttese október 3-án, a Sárik Péter Trió pedig október 20-án koncertezik a pécsi Kodály Központban - tájékoztatta a szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-t.

A közlemény szerint az AutumnJazzSession elnevezésű program keretében Snétberger Ferenc, a hátrányos helyzetű gyerekek zenei képzésével foglalkozó Snétberger Zenei Tehetség Központ alapítója "az improvizáció-pedagógia mesterével", Anders Jormin svéd nagybőgőssel és a New Yorkban élő Németh Ferenc dobossal ékezik a baranyai megyeszékhelyre.

"A közönség a gitár és a bőgő énekelt dialógusát hallhatja, amelyhez érzékeny ritmikai hátteret kínálnak a dobok" - olvasható az összefoglalóban, amely azt is felidézte, hogy Snétberger Ferenc áprilisban jelentette meg az ECM kiadónál Titok című albumát. A gitárművészről azt írták, hogy zenéje szerteágazó gyökerekkel rendelkezik: organikusan egyesíti a roma és latin-amerikai hagyományt a jazz és a klasszikus zene hatásaival.

A Sárik Péter Trió X Beethoven című műsorával érkezik a Kodály Központba október 20-án. A pécsi koncerten Beethoven szimfóniáinak és zongoraszonátáinak "jazzesített" átiratait hallhatja a közönség a Pécsi Vonósok közreműködésével, Győri Kornél vezényletével - ismertette a ZSÖK.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 243 474 megtekintés

Videó: 47 374 691 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6764832

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh