Hétfőtől szombatig teltházzal működött a Hét Domb Filmfesztivál kísérő programja a Total Art nyitott műhelye, mely korra és nemre való tekintet nélkül mindenkit várt egy jó kis kreatív alkotásra és kiállításra.

Interaktív animációs kiállítás és foglalkozás várta egész héten a Közösségek Házában városunk apraját-nagyját. Az off program sikerét a Total Art Egyesület profizmusának, gyermekbarát hozzáállásának és  nyitottságának köszönheti.

A rajzfilmkészítés titkai tárultak fel a látogatók előtt nem is akárhogyan, mert rögtön belevethették magukat a kisfilmek készítésének egyedi technikájába. Bárki elkészíthette a maga rajzfilmjét a jó öreg filmkockagyártással, amit azután egy fotókarton pörgettyűben le is vetíthetett társainak. A lelkes csapatok különböző szintű rajztudással érkeztek, de mindenki büszkén távozott a saját készítésű alkotásával. Az egyénileg alkotott mozgóképkészítés otthon is kipróbálható.

A Total Art Nemzetközi Kulturális Egyesület működteti a „Pécsi Animáció Története” kiállítást Pécsett a Király utca 24. szám alatt, mely 2013 augusztus 16-ai megnyitója óta mutatja be a pécsi animáció történetét és a rajzfilmgyártás folyamatát. Tárlatvezetéssel kalauzolják végig a látogatókat a rajzfilm készítésének különböző fázisain. Aki kedvet érez hozzá ki is próbálhat egy-egy munkafolyamatot.

A Total Art Nemzetközi Művészeti Egyesület célja a fiatal művészek támogatása kiállítások, installációk formájában, a helyi és nemzetiségi kultúra ápolása és népszerűsítése. Kiemelt terv az ország és a város nemzetiségeivel szoros kulturális kapcsolat kialakítása, bemutatkozási lehetőséget biztosítva a nemzetiségek sokszínű kultúráinak. A Total Art Egyesület 2014. májusától kezdte el a Pécsett élő nemzetiségek bemutatását a „Pécsi Nemzetiségi Körkép” egész éves rendezvénysorozat keretén belül.

Fotók: Total Art

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 062 654 megtekintés

Videó: 48 283 517 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919148

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh