Tematikus tárlatvezetésekkel, ételkóstolókkal, családi nappal és Mindszenty-emléktúrával várja a közönséget a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében - közölte az intézmény az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint pénteken és szombaton különleges tárlatvezetésen ismertetik meg a látogatókat a nyáron újranyitott pécsi Szerecsen Patika titkaival.   

Ugyancsak szombaton tartják a Kincsek a Nílus partjáról című egyiptomi kiállítás családi napját, amelyen gyerekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozáson, egyiptomi ételek kóstolóján, kerámiafestésen, szitanyomáson, tárlatvezetésen és előadáson vehetnek részt az érdeklődők a Csontváry Múzeumban - ismertette a JPM.   

Október 16. és 20. között régészek vezetésével tartanak bejárást a nagyközönség elől elzárt "egyes számú" Cella Trichora ókeresztény műemléknél.   

Mindszenty József (1892-1975) esztergomi érsek, hercegprímás, bíborosra emlékezve szerveznek túrát október 14-én a püspöki kastélyáról, annak fazsindelyes templomáról és arborétumáról híres Püspökszentlászlóra.   

Az október 26. és 29. között megrendezendő - kirándulásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal színesített - Gombász-napok a természet megismerésére adnak lehetőséget.   

Az Múzeumok Őszi Fesztiválja pécsi eseménysora a görögkatolikus hagyomány szerint ünnepelt hathetes advent első vasárnapján, november 12-én a JPM néprajzi osztályán rendezendő gyertyagyújtással ér véget.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 646 592 megtekintés

Videó: 48 846 731 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7013797

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh