Ismert, hogy a komlói helyi közösségi közlekedést veszteségesen üzemelteti a Pannon Volán Zrt. Tavaly ez a vesztesség meghaladta a 100 millió forintot, idén pedig várhatóan a 150 millió forintot. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., mint a társaság többségi tulajdonosa már korábban egyértelművé tette, elvárása, hogy a Pannon Volán eredményesen működjön.

A Pannon Volán ZRt. Közgyűlése a május 26-án megtartott évi rendes ülésén felszólította a társaság vezérigazgatóját, hogy terjessze elő a Pannon Volán újabb javaslatát Komló Város Önkormányzata részére, a helyi közlekedés működtetése során keletkező, évente folyamatosan növekvő vesztesség elkerülése érdekében. Amennyiben erről a társaságnak nem sikerül az önkormányzattal megállapodni, akkor a hatályos közszolgáltatási szerződés 13. pontja alapján a 2012. évi tarifaemelési és vesztesség megtérítési igényét 2011. augusztus 31-ig az önkormányzathoz előterjeszti. Azzal, hogy amennyiben 2011. november 30-ig nem jön létre megállapodás, akkor a szerződés említett pontjának 2. bekezdése alapján a felek közös megegyezése által történő szerződés megszüntetés jogkövetkezményeit a Pannon Volán a szükséges módon érvényesíti.

Június 9-én az MNV ZRt. e határozat jogérvényesítését felfüggesztette, s június 21-ére egyeztetést kezdeményezett a helyi közösségi közlekedés problémáinak megoldása érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az MNV Zrt., az önkormányzatok és a Volán-társaságok között.

Frissítés 06.14.: Kattintson ide...

A Pannon Volán Zrt. 2011-es közgyűléséről szóló hír itt található: Kattintson ide...

Forrás: Pannon Volán ZRt.

A témáról a bama.hu-n megjelent mai hír itt olvasható: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 814 340 megtekintés

Videó: 49 002 577 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7040467

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh