Befejezték a szakemberek a napelemek telepítését a komlói városháza épületén. A tavaly indult beruházás a megyei kormányhivatal mintegy egymilliárd forintos európai uniós projektjének a része.

Környezetbarátabb működés és anyagi megtakarítások – ezek a legfontosabb hozadékai a Baranya Megyei Kormányhivatal energiahatékonysági nagyprojektjének. Egy eredményes európai uniós pályázatnak köszönhetően megyeszerte 31 helyszínen végeznek energiahatékonysági célú fejlesztéseket. A tavaly év végén indult beruházásban a kormányhivatal intézményeinek és a kormányablakoknak otthont adó ingatlanok érintettek, így többek között a komlói városháza is.

A kivitelező mostanra be is fejezte a napelemek telepítését és beszerelését az ingatlan tetőszerkezetére, így azok hamarosan el is kezdhetnek áramot termelni. „A napelemek hoznak némi közvetlen anyagi megtakarítást a városnak és remekül illeszkednek a megújuló energiákra koncentráló fejlesztési elképzeléseinkbe” – értékelt Polics József polgármester. „Ráadásul a város ezúttal úgy gyarapodott, hogy ez egy fillérünkbe sem került, hiszen a teljes projektet a Kormányhivatal bonyolította le” – tette még hozzá.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 597 389 megtekintés

Videó: 27 931 013 megtekintés

Látogatók

Összesen5155501

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh