Félidejéhez érkezett a Komló vonzáskörzetében zajló nagyszabású szociális fejlesztési program. Az európai uniós forrásból támogatott projekt összesen 21 települést érint, a komlói elemek a napokban teljesen el is készültek.

Bár még közel fél év van hátra a hivatalos projektzárásig, már el is készültek a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás területén zajló nagyszabású szociális fejlesztési projekt komlói elemei. Az összesen 150 millió forintos, európai uniós támogatásból finanszírozott program célja, hogy elérhetőbbé tegye a szociális szolgáltatásokat az itt élőknek, emellett javítson az ágazatban dolgozók munkakörülményein.

„Az érintett területen közel negyvenezer ember él, a Komló Térségi Integrált Szociális Szolgáltató Központ és a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat valamennyiük szociális ellátásáért felelős. Ráadásul sok falu az országos átlagnál rosszabb helyzetű az elöregedés, a foglalkoztatási és a közlekedési nehézségek miatt” – mutatta be a helyzetet Polics József polgármester, társulási elnök.

A munka folyamatosan zajlik tavaly nyár óta, a legnagyobb feladatot a Kossuth utcai központi épületben végzett felújítások jelentették. Új irodahelyiséget kapott a folyamatosan megnövekedett létszámmal dolgozó házi segítségnyújtó szolgálat, felújították és akadálymentesítették a családsegítő épületét és a berendezési eszközöket is korszerűbbre cserélték. Az elkészülő helyiségeket folyamatosan veszik használatba a szociális dolgozók.

A fentieken túl elkészült a demenciában szenvedő idősek szakszerű nappali ellátásának feltételeit biztosító részleg is az Arany Alkony Idősek Klubjában és az INDIT Közalapítvánnyal közösen egy szenvedélybetegek nappali gondozására alkalmas helyiség.

„A határidők szerint haladunk, így júniusra minden faluban el fogunk készülni a vállalt feladatokkal. Bízom benne, hogy a javuló működési feltételek kedvező hatásai addigra Komlón már érezhetőek is lesznek” – fejezte ki reményeit a polgármester, társulási elnök.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Fotók: Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás

 

 

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 386 megtekintés

Videó: 47 966 412 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887418

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh