Több ezer látogatót várnak a 24. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra május 19-én és 20-án - közölték a csaknem 30 kulturális programot is kínáló esemény szervezői az MTI-vel.   

Idén 10 pincészet 25 féle - előzetes minősítésen átesett -  szortimentjéből lehet kóstolni a villányi borvidékhez tartozó községben. Palkonya legnevezetesebb műemlékegyüttese a faluvégi domboldalon található, 53 présházból álló pincesor, ahol minden évben pünkösdkor kinyílnak a pinceajtók, hogy a borosgazdák széles körben megismertessék legszebb tételeiket - idézték fel a szervezők.   

A programokat szombaton délelőttől vasárnap estig tartják nyolc helyszínen. Gyermekkoncertek, kiállítások, hagyományőrző bemutatók, délutántól éjszakába nyúlóan pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget. A rendezvény ideje alatt gasztroudvar működik majd a Malomparkban, ahol a street foodtól a sváb ételekig mindenfajta harapnivaló megtalálható lesz, amelyek a könnyed borok mellé megfelelő kísérőként szolgálnak - áll a tájékoztatóban.   

Pünkösdvasárnap reggeltől késő estig a településen teljes útlezárás lesz érvényben, mindkét nap fesztiválbuszok közlekednek Pécs és Palkonya között.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 084 megtekintés

Videó: 47 973 206 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887959

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh