Ismét összegyűlhetnek városunk régi bányászai, hogy közös eseményeken emlékezzenek a múltra, a munkában együtt töltött évekre. Május 26-án lesz ugyanis a X. bányásztalálkozó Komlón.

Komló és környéke bányászainak hagyományőrző találkozója idén négy napos eseménnyé bővül. A múltidéző programokat Komló Város Önkormányzata, a Komlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet, a járadékos Bányászok Szakszervezete és a Tisztelet Komlónak Egyesület rendezi.

Május 23-án, szerdán Bányász piknikkel indul a programsorozat, 16.00 órai kezdettel az Origó-házban (Pécs, Komlói út)

Május 24-én 17.00 órakor a Városi Könyvtár épületében nyílik Klárik István "Hajrá bányász, ne add fel a reményt" című fotókiállítása a mecseki mélyművelés utolsó fejezetéről. A tárlatot Polics József nyitja meg.

Másnap, május 25-én, pénteken ugyancsak a könyvtárban kerül sor a 6. és 7. osztályosok bányászattörténeti vetélkedőjére "Kétszáz év a Mecsek mélyében" címmel. A vetélkedő védnöke: Polics József polgármester.

Május 26-án, szombaton egész napos programkavalkád várja az emlékezni vágyókat.

10.30-kor a Díszpolgárok sétányán kapuavatás és Kutnyánszki József komlói díszpolgár tiszteletére emlékfa állítás veszi kezdetét. Emlékezik: Jakab Józsefné ny. intézményvezető, díszpolgár.

14.00 óra: Emlékezés, koszorúzás, emléktábla avatás az altárói bányász emlékhelyen. A bányásztalákozót megnyitja : Polics József polgármester. Emlékezik: Vass Dénes nyugdíjas bányamérnök. Bányaüzemek Komló térképén, emléktábla avatás, koszorúzás, az eseményt a Komló-Nagymányoki Fúvószenekar, bányamanók kísérik.

15.30-kor Bányász-kohász-erdész találkozó lesz a Hotel-békesziget kerthelységében. Felelevenedik a 2009-2017 bányásztalálkozók története. Emlékezik: Kőszegi Ernő, a Komlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet elnöke. Közreműködik "Főnix" énekkar, Vasasi "Bányászszív" együttes, Die Bayerkrainers Trió.

20.30-kor lobban fel a találkozót jelképező fáklya a Városház téri márkacsille emlékhelyen Jégl Zoltán civil koordinátor közreműködésével.

A programsorozatot Bányászbál zárja.

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 606 megtekintés

Videó: 47 972 588 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887899

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh