Augusztus első hétvégéjén versenyautók száguldanak a mecseki szerpentineken: pénteken rajtol a nemzetközi Baranya Kupa.

Három bajnoki mezőnyben, több mint száz hazai és külföldi versenyző áll rajthoz, köztük több komlói páros is. A verseny nézőcsalogató prológját immáron hagyományosan, a városközpontban, a Kossuth Lajos utcában láthatják a szurkolók péntek délután.

A raliról, a raliversenyről szól augusztus első hétvégéje Komló Városában. Lassan két évtizede, hogy a városban sikeresen gyökeret eresztő sportág nemzetközi futamaként a Baranya Kupa Komló központtal a Mecsek útjain valósul meg. A hagyományoknak megfelelően idén is több bajnokság képviselői állnak rajthoz a versenyen: az Országos Rallye2 Bajnokságban, az M csoportban és a Historic bajnokságban. A versenyhétvége része a nemzetközi Mitropa Rally Kupának és a FIA CEZ bajnokságának is, emiatt több külföldi, például osztrák, német és olasz páros is leadta a nevezését.

A résztvevőknek több mint száz kilométer gyorsaságit kell teljesíteniük. Az egyes szakaszokat Alsómocsolád és Mecsekpölöske, Pécs-Vasas és Hosszúhetény, valamint Nyárásvölgy és Hetvehely között rendezik, ezért ezeken az útszakaszokon pénteken és szombaton lezárásokra kell számítania a közlekedőknek. A szurkolók ingyenesen tekinthetik meg a rendezvényt, a szervezők egyetlen kérése és kikötése a biztonsági szabályok betartása, hiszen az autósport kiemelten veszélyes üzem, ezért a kilátogató nézők saját felelősségükre látogathatják az egyes programrészeket.

A hétvége egyik leglátványosabb programjának a péntek késő délutáni prológ ígérkezik. A hivatalos gépátvételek már délelőtt elkezdődnek, négy órától pedig egyesével mutatkoznak be a versenyautók a komlói publikumnak a Kossuth Lajos utcán. A sort a Historic bajnokságban induló idősebb, de még mindig valódi versenygépek nyitják, majd a Rallye2-es mezőny, végül pedig az M csoport versenyzői következnek. A rajt előtt a szurkolók közelről is megnézhetik a versenyautókat és akár a pilótákkal is találkozhatnak.

Polics József polgármester mindenkit a biztonsági szabályok betartására kért: „Izgalmas és balesetmentes hétvégére számítok, ami mindenkinek emlékezetes sportélmény lesz, aki kilátogat egy-egy szakaszra. A szurkolók számára jó hír, hogy az önkormányzat a város egyik értékének tekinti a Baranya Kupát, amivel a jövőben is hosszú távon tervezünk.”

Forrás: Komló Város Önkormányzata / baranyakupa.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 099 420 megtekintés

Videó: 48 324 692 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923992

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh