Amilyen jól sikerült a tavaszi szombathelyi forduló, annyira rosszul sikerült a szegedi vizitálása a baranyai gombozóknak. A ki tudja milyen rég látott, nagyon szerény, mindössze 10 pontos játéknap végére lecsúsztak a dobogóról Fülöpék.

Időben kiderült, hogy erre a fordulóra csapatunk legjobbja, a rekordbajnok Szendrey Tibor nem tud eljönni, de ettől még nyugodtan folyt a felkészülés a soron következő csapatbajnoki fordulóra. Úgy kalkuláltak a komlói csapattagok, hogy a Fülöp, Trecskó, Takács, Major, Balla ötösfogat elég tapasztalt és acélos összetételű ahhoz, hogy ott folytassák, ahol Szombathelyen befejezték – az ugyanis egy kifejezetten eredményes kör volt.

Fenti előzetes várakozást nem tudta a DÖKE Komló beváltani, sőt… A nap negatív szenzációját és egyben legnagyobb meglepetését szállították Fülöpék azzal, hogy mindössze 3 győzelem mellé 1 döntetlenre futotta az erejükből, és megmagyarázhatatlanul sok, 5 vereséget szenvedtek. Fülöp páratlanul gyenge napot fogott ki, esély sem volt arra, hogy Szendrey helyébe lépve vezéregyéniséggé váljon. Trecsi remek tavaszi formáját nem tudta átmenteni erre a versenyre, míg hátul, ha szigorúan értékelünk, akkor a hátsó pályákon már szokásossá váló pontszegény szereplése megpecsételte a komlóiak sorsát. Annak ellenére történt ez így, hogy ilyenkor általában jobban szerepelnek a 3-as, 4-es pályán játszók, de most ők is az elvárhatónál kevesebb pontot szereztek.  
   
    Az NB I. élcsoportjának állása:

    1. Testvériség        66 pont
    2. Szeged I.             57 pont
    3. Józsefváros        52 pont
    4. DÖKE Komló        47 pont
    5. Mundiál             35 pont

A DÖKE Komló botlását a vetélytársak többsége könyörtelenül kihasználta, végül a 4. helyre csúsztak le Fülöpék. 5 pont a hátrány a Józsefvárossal szemben, ahhoz, hogy ismét érmes helyen végezzen csapatunk, az októberi, komlói fordulóban ki kell használni a hazai pálya minden előnyét. Idén már bizonyította csapatunk, hogy sokkal eredményesebben is tud játszani, vissza kell találnunk a tavasszal mutatott jobb formánkhoz. Előtte folytatás az NB II-ben a második csapatunk számára a budapesti fordulóban.

 

Hédl Ferenc Emlékverseny, Szeged: Fülöp ezüstérmes. Kivételesen 6 komlói is indult a szegedi versenyen, de csak Fülöp tudott emlékezeteset alakítani.

Az NB I. 3. fordulóját követően a Hédl Ferenc Emlékversenyen mérhette össze tudását egyéniben a mezőny, melyet legfőképp az előző napi csapatbajnokságon szereplő játékosok alkottak. Megható pillanatoknak voltunk tanúi a megnyitón, tiszteletreméltó módon ápolják a szegedi gombozók a sportág meghatározó alakjának, Hédl Ferencnek emlékét. Az ünnepélyes kezdőrúgást Feri unokája végezte el.

A 48 fős mezőny 8 db 6-os csoportban kezdte meg a versenyt. Innen az 1-2. helyezettek a legjobb 16 között, a 3-4. helyezettek a 17-32 között, míg a többiek a 33-48. helyért játszhattak tovább egyenes kieséses rendszerben. Majornak 1 pont hiányzott a legjobbak közé kerüléshez, Trecskó valamint Gyozsán sem tudta magát a legjobbak közé verekedni, előbbinél meglepő volt ez a formahanyatlás, utóbbitól pedig bravúr lett volna, ha sikerül. Érdekes, hogy Balla ugyanúgy 10 pontot szerzett, mint Major, de ez az ő csoportjában elég volt a 2. helyhez – Tóni mehetett a 16 közé. Takács és Fülöp egyaránt megnyerte a csoportját, méghozzá pontveszteség nélkül – ők optimistán várták a folytatást.  

A legjobb 16 között azonban már csak Fülöp tudta folytatni jó sorozatát, pedig erős ágra került. Ifj. Farkas és Szatmári kiverése remek eredmény. A döntőre azonban kissé elfáradt Elemér. Árulkodó jel, hogy Simon Ferenc ellen hátrányba került és mindössze 16 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlíteni. A szétlövésben viszont most Simon volt jobb, Elemér így végül az ezüstérmes helyen végzett.

Balla végül 13., Takács 15. lett, Fülöp pedig megérdemelten állhatott dobogóra. Major, Trecskó és Gyozsán a középmezőny második felében végzett, az egyes osztályokban nem sikerült senkinek sem dobogóra kerülni. A hazaúton nem tudtuk kihagyni Fülöp zrikálását – inkább az NB I-en játszott volna ilyen eredményesen előző nap…

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 855 megtekintés

Videó: 47 969 050 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887611

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh