Rekortánborítású, többfunkciós sportpálya építésére nyújtott be pályázatot az önkormányzat Komló körtvélyesi városrészébe. A jelentős lakossággal rendelkező, de a központtól távol eső negyedbe tervezett pályát bárki használhatja majd.

Többek között kispályás focira és kézilabdára is alkalmas lesz az új, rekortánborítású pálya, amelyre nemrég nyújtott be pályázatot Komló a Magyar Labdarúgó Szövetséghez. Az MLSZ országos pályaépítési programjának célja, hogy az önkormányzatok nyilvános, mindenki által használható sportlétesítményeket építhessenek. Komlón az első ilyen pálya a szilvási KRESZ-parkban épül, a második pedig Körtvélyesbe kerülhet.

„A helyszín kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a körtvélyesi részen nincs igazán lehetőség szabadtéri sportolásra. Tudatosan bővítjük ezeknek a kínálatát városszerte úgynevezett felnőtt játszóterek és sportpályák építésével. Azt szeretnénk, hogy minden komlóinak legyen lehetősége a lakása közelében a rendszeres testmozgásra, ami elengedhetetlen az egészségünk és az életminőségünk megőrzéséhez” – foglalta össze Polics József polgármester.

Az új, 22x42 méteres, szabványos méretű létesítmény egy meglévő, aszfaltozott sportpálya helyére kerülne. Elődjénél sokkal alkalmasabb lesz a mindennapi sportolásra, mert a többrétegű gumiborítás kíméletesebb az ízületekhez. A LED-es világítással felszerelt és a rongálások megelőzése érdekében kerítéssel körbevett pályát a Komlói Bányász Sportkör fogja üzemeltetni, de elsősorban a tömegsport céljait szolgálja. A teljes költségvetés 55 millió forint, sikeres pályázat esetén ennek legnagyobb hányadát az MLSZ állja.

Az önkormányzat hosszú távú céljaiban további sportpályák is szerepelnek. A következő terv egy zöldmezős beruházással épülő rekortános pálya Gesztenyés városrészben, ahol jelenleg még nem elérhető hasonló létesítmény. Az ehhez szükséges pályázat előkészítése folyamatban van.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 676 megtekintés

Videó: 47 972 671 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887913

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh