Molnár Alexandra 7 éves kora óta motorozik, 11 éves kora óta versenyzik. Olykor fiúkkal is „ringbe” száll, s egyre sikeresebb a fiatal komlói hölgy. Jelenleg szponzorokat keres!

Mióta érdekelnek a motorok?

Már kiskoromban is mindig apukám 3 kerekű motorját hajtottam, aztán amikor egy barátjánál meglátott egy 50ccm-s Malagutit, rögtön tudta, hogy az kell nekem. ekkor még senki nem gondolta volna, hogy egyszer versenyekre fogunk járni.

A szüleid, barátaid mit szóltak ehhez a szenvedélyhez?

Régen, mikor először voltak nagyobb sérüléseim, töréseim, akkor anyukám nagyon ellenezte, sőt volt olyan is, hogy tudta nélkül motoroztam. Ma viszont már tudja, hogy nekem ez az életem, és ameddig van rá lehetőségem, szeretném folytatni.

Mikor kezdtél versenyezni?

2005-ben bekerültem a Mecseki Motoros Sportiskolába, ott Vészi Laci segítségével indultunk el az első versenyeken, ekkor 11 éves voltam. Következő évtől már az országos bajnokságokon is rajthoz álltam.

Ki a példaképed?

Régi nagy kedvencem volt a lányok közül Katherine Prumm, sajnos Ő sérülés miatt kénytelen volt abbahagyni, de egy Világ Kupát azért így is megnyert.

Fiúk közül Szvoboda Bence motorozását szeretem nézni, neki nagyon jó a stílusa!

Milyen eredményeket értél el?

Rengeteg versenyen indultam már, több-kevesebb sikerrel.2006-ban egy kéztörés és egy kiugrott váll és leszakadt növekedési porc ellenére is 3. lettem fiúk között a Dél-Dunántúl Kupán. 2007-ben megnyertem a nyáregyházi Motocross és Quad Európa Bajnokság női betétfutamát, 2008-ban 2. lettem az Országos Női Bajnokságon. 2010-ben ismét a fiúk között, már a MAMI Yamaha Fehér Team színeiben 7. lettem a 85ccm Országos Bajnokságon. Tavaly megnyertem az Országos Női Bajnokságot, amit jelenleg is vezetek. Most, július 1-én pedig összetett 24. helyen végeztem a Női Motocross Világbajnokság szlovákiai futamán.

Mire vagy a legbüszkébb?

Nagyon örülök, hogy első magyar nőként juthattam ki a világbajnokságra! Ez volt az első külföldi női versenyem, nagyon izgultam, de meglett az eredménye. Első futamban 24., a másodikban 23. helyen értem célba. Összetettben 24. lettem.

Szerintem kezdésnek ez tökéletes, és remélem lesz lehetőségem máskor is indulni Világbajnoki versenyeken. Sajnos ez már nem rajtam múlik…!

Következő verseny, amire készülsz?

Igazából annyira izgatott voltam a világbajnokság miatt, hogy nem is néztem meg hol lesz a következő versenyem, de ha jól tudom szeptember elsején Somogyváron lesz a következő fontos versenyem, ami a Magyar Női Bajnokság futama. Bár addig edzésképp biztosan indulok néhány Dél-Mx versenyen a fiúkkal.

Köszönöm a Sic Yamaha Fehérnek, Fehér Gézának, az Mx-Flash-nek, a komlói Pk-Ablaknak és Mindenkinek, aki segített abban, hogy valóra váltsam álmomat és kijussak a világbajnokságra!

Jövőbeli tervek?

Idén mindenképp ismét megnyerni a magyar bajnokságot.

Hosszútávon pedig szeretnék még több világbajnoki futamon elindulni, és ott minél előbb végezni, pontokat szerezni!

Névjegy:

Név: Molnár Alexandra

Születési év: 1994. 06. 14.

Születési hely: Pécs

Lakhely: Komló

Magasság: 158cm

Súly: 51 kg

Kedvenc ital: Jana, Nestea

Kedvenc étel: Húsleves

Motor: Yamaha YZ 125 (2005)

Géposztály: Junior Mx 2 & Lady

Rajtszám: #34

Team: MAMI Yamaha Fehér Team

Hobbi: BMX

Akikre felnézek: Livia Lancelot, Ashley Fiolek, Ken Roczen, Larissa Peppenmeier, Jeffrey Herlings, Szvoboda Bence

Első verseny: 2005. Mernye Dél kupa

Első győzelem: 2005. Mernye Dél kupa

Kedvenc pálya: Tápióbicske, Mágocs, Dirtpark- Komló

Honlap: Kattintson ide...

Forrás: Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 757 969 megtekintés

Videó: 48 955 876 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032570

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh