A Hélix Sport Klub – az úszás és a triatlon mellett – a vízilabda sportággal szeretné bővíteni kínálatát. November végén toborzót tartottak a városi tanuszodában.

A vízilabda az 1950-es évektől már egyszer létjogosultságot szerzett Komlón, azonban a hetvenes években megszűnt szakosztály. Mintegy negyven év után a Hélix egyesületben úgy gondolták, hogy ismét megpróbálkoznak a legeredményesebb csapatjátékunk meggyökereztetésével.

November végén már lezajlott egy toborzó, ahol a 1998-2001 között született gyermekek Körösztös Csaba, a PVSK edzőjének irányításával ugrottak medencébe.

„A nulladik lépésnél járunk. Egyelőre az edzéslehetőség megteremtése jelentette a legnagyobb kihívást, de az önkormányzattal folytatott tárgyalások eredményeként a heti egy úszóedzés mellett már szombatonként labdás gyakorlásra is sor kerülhet – adott információt Kálovics Ferenc, a Hélix elnöke a toborzón az előzményekről.

A sportágban jelenleg országos és régiós szinten működik versenyrendszer. Kálovics Ferenc most úgy látja, hogy jövő szeptembertől be tudnának kapcsolódni a tornarendszerű régiós sorozatba. A hazai tornát Pécsváradon rendeznék, de a gyakorlásokra természetesen a komlói uszodában kerülne továbbra is sor.

Még nem aktualitás, de előremutató, hogy a legtehetségesebb komlói vízilabda palánták továbblépésére a PVSK OB I-es szakosztálya kínál lehetőséget.

Kálovics Ferenc zárásként elmondta, hogy felvették a kapcsolatot nagykanizsai és bajai csapatokkal, akik a bajnokság kezdetéig edzőpartnerei lennének az alakuló komlói vízilabda-csapatnak. Addig is minden vízilabda iránt érdeklődő korosztályos gyermeket várnak a Hélix vízilabda-csapatába.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 417 599 megtekintés

Videó: 41 171 288 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6051378

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh