Városunk idén is csatlakozik az Európai Mobilitási hét keretein belül az autómentes nap lebonyolításához. A szervező Zsálig Ákos és barátai szeretettel várnak mindenkit, aki részt kíván venni a figyelemfelhívó akción.

Hosszú évek óta hagyománya van városunkban a megmozdulásnak, miszerint legalább egy napra mindenki hagyja otthon gépjárművét és pattanjon nyeregbe, gyalog, esetleg görkorcsolyával közlekedjen.

Az országos megmozduláson számtalan település vesz részt olyan helyi programokkal is, melyen elsősorban a gyerekek figyelmét szeretnék felhívni a környezetvédelemre, a globális felmelegedésre, az éghajlatváltozásra.

Komlón szeptember 22-én, csütörtökön indul a kerékpáros felvonulás az Eszperantó térről délután 17.00 órakor. A tervezett útvonal: Eszperantó tér-Szilvás -Kenderföld – Belváros. A távot többen futva tették meg az elmúlt években is. A rendezvény 19.00 óráig tart.

Az Európai Autómentes nap egyébként már 1988 óta minden évben szeptember 22-én hívja fel a városlakók figyelmét a környezetszennyezésre és a társadalom szemléletét hivatott megváltoztatni.

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4705133

Jelenleg az oldalon

5
Online