Átadták a forgalomnak a kökönyösi városrész felújított főutcáját Komlón. A Gorkij teljes és több csatlakozó utca részleges felújítása során nem csak aszfaltozásra, hanem közműcserére is sor került.

Az augusztusban elkészült kenderföldi felújítások után újabb útszakasznak örülhetnek a komlói autósok: a napokban átadták a forgalomnak a megújult Gorkij utcát. A kökönyösi városrészből Dávidföldre vezető forgalmas szakaszon nyár közepén kezdődtek a munkák.

Az első lépésben a buszmegállókat építette át a kivitelező. Nagy teherbírású betonalapot kaptak, amely a közönséges aszfaltnál tartósabb nyári melegben sem olvad meg, és emiatt kevésbé teknősödik a buszok súlya alatt. Ezt követte a közművek részleges cseréje és felújítása. Az elöregedett ivóvíz-vezetékeket a teljes, mintegy 500 méteres útszakaszon kiásták és újat építettek be a helyükre. Emellett a csapadékvíz-elevezető rendszer is alapos rekonstrukción esett át. Az utolsó munkafázis az aszfaltozás volt: nem csak a Gorkij, hanem a Széchenyi és a Nagy László utcák egy szakasza is új burkolatot kapott.

A felújításban az önkormányzat városgondnoksága is részt vett. A komlói közfoglalkoztatottak munkáját dicsérik a megépített szegélyek, parkolóhelyek és támfalak. További, új parkolóhelyek is szerepelnek a tervek között: a Gorkij és Nagy László utca azon szakaszain, ahol most a padkán tudnak megállni az autósok.

„A nagy nyári útfelújításokat egy sikeres pályázatnak és az önkormányzat gondosan megtervezett és kiegyensúlyozott költségvetésének köszönhetően tudtuk elvégezni” – tudtuk meg Polics József polgármestertől. „A város 30 millió forintot nyert a Belügyminisztériumtól a kökönyösi és a kenderföldi munkákra, amihez tízmilliónyi önrészt tettünk hozzá. Emellett a felújítások egy részét – most például a Nagy László utcai szakaszt – teljes egészében saját erőből, hitelfelvétel nélkül végeztük el. Ez a projekt most befejeződött, de már küszöbön áll a következő: hamarosan aláírjuk a szerződést a Munkácsy utca teljes rekonstrukciójának kivitelezőjével. Remélhetőleg még a hideg beállta előtt el is tudnak kezdeni dolgozni” – tette hozzá a városvezető.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 814 407 megtekintés

Videó: 49 002 623 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7040470

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh