A Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület és a Lakitelek Népfőiskola az orosz nyelv és kultúra népszerűsítése érdekében vetélkedőt szervez orosz nyelvet oktató iskolák 11. és 12. osztályos, 3-3 fős diákcsapatainak - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Az iskolák egy, az orosz nyelvvel és kultúrával kapcsolatos iskolai program szervezésével és a rendezvény beszámolójával jelentkezhetnek a vetélkedőre május 26-áig - mondta Lezsák Sándor.   

Az egyenlő esélyek biztosítása érdekében a nevezők és közvetlen hozzátartozóik nem származhatnak szláv országból. A jelentkező diákok továbbá nem tölthettek szláv országban évente két hónapnál hosszabb időt - tette hozzá.   

A zsűri értékelése nyomán a második fordulóba jutó tíz csapat szeptemberben a Lakitelek Nőfőiskolán játékos, írásbeli és szóbeli feladatokban bizonyíthatja orosz nyelvi és kulturális jártasságát. A vetélkedő győztes csapata és felkészítő tanára egy ötnapos moszkvai utazáson vehet részt. A második és harmadik helyezett diákok pedig tárgy- és könyvjutalomban részesülnek.    

A megmérettetés felhívása a nepfolakitelek.hu honlapon érhető el.

Forrás: MTI