Közel 350 ember ment el az első Országos Helyi Pénz Konferenciára, mely 38 fokos hőségben és verőfényes napsütésben hatalmas eredmény. A rendezők köszönik a bizalmat mindenkinek, aki érezte ennek a rendezvénynek a súlyát.

Hogy miről is volt szó?

Mint Ön is tapasztalhatta, a közelmúltban igen megváltozott a pénzügyi kultúra, és ezzel kötelező dolga mindenkinek, hogy fejlődjön ezen a területen, mert ha ez így folytatódik, akkor a pénzhiány hamarosan begyűrűzik, aminek a gyökere még a ‘70-es években alakult ki hazánkban, és ez mindenkit érinteni fog, ha nem marad fizetőképes szereplő a gazdaságban ebben a pénztelenségben!

Miért is van ma egyre nagyobb pénzhiány a fejlett bankrendszer ellenére?

A válasz a mai modern pénzrendszerekben keresendő, amit Ön is használ a mindennapjaiban, és amiből elég annyit megjegyeznie, hogy a kamatos kamat alapján létrehozott új folyószámla hitelpénzek úgy keletkeznek, hogy a bankok a fedezetre elkülönített pénzösszeg ötvenszeresét (2009-től) adják ki törvényesen hitelbe, kamatra, növelve vele az inflációt, és a pénzhiányt.

Ezeknek a fedezetlenül kihelyezett hiteleknek az eredménye pedig az, hogy a kamatok visszafizetésére sosem lesz elegendő pénzmennyiség a jelenlegi gazdaságban, mert az egyszerűen sosem létezett.

A mai magyar gazdaságban, akik hitelt vettek fel korábban, és költötték el a hitelpénzüket, melyeket fedezetlenül bocsájtottak ki, ennek kamatait a gazdaság meglévő pénzkészleteiből kell azt visszafizetniük, azaz a kamatos kamat visszafizetése folyamatosan-, és exponenciálisan növeli a pénzhiányt, a bankok javára, amiből pedig az önkormányzatnak is meg kellene élnie.

Összegezve: a mai kereskedelmi bankok működése nagy erőkkel szívja el a gazdaságból Ön elől is a pénzt, aminek az eredménye, hogy egyre több ember, és vállalkozás marad pénzbevétel nélkül, és gatyásodik le teljesen, ami hamarosan Önt is érinteni fogja, ha eddig nem.

Ennek a pénzhiánynak a leküzdéséhez keresett megoldást ez a Konferencia.

A probléma megoldásához a Svájciak titkát kell csak megismerni, ami alapjában nagyon egyszerű: Ők úgy hívják, hogy körön belül vásárolnak, azaz “közösségi pénzt-”, “helyi pénzt” használnak a globális pénzek helyett, mely kamatmentes.

A svájciak egyszerűen semmi mást nem tesznek, mint olyan közösségben működnek gazdaságilag, akik egymás termékeit/szolgáltatásait fogyasztják kamatmentes hitelbe, és ezt a hitelt pedig ugyanennek a körnek kell visszafizetniük DE termékben és/vagy szolgáltatásban.

A svájciak tudják, hogy az ilyen körön belüli vásárlásoknál pl. sokkal könnyebb a marketing, és az értékesítés, mert Ők tudják, hogy csak így maradhat meg nekik rövid-, és hosszútávon a munkájuk, ha azt egymástól szerzik be, és fogyasztják.

Hihetetlen? Akkor ismerje meg pl. a svájci WIR Szövetkezeti Bankot (wirtschaftsring = gazdasági kör). A WIR banknak saját közösségi pénzük van a Svájci Frank (CHF) mellett, ami a CHW.

A CHW-t pedig kizárólag egymás közt használják, mert csak így tudnak egymásra támaszkodva stabilan, jólétben, a globális gazdasági nehézségektől függetlenül működni.

Szóval, ha Ön is egy ilyen kört alkot, vagy lép be, akkor a legatyásodott polgároknak garantáltan lesz folyamatosan munkája.

Ha felkeltette érdeklődését ez a megoldási lehetőség csatlakozzon a Konferencia Facebook csoportjához, ahol friss hírekkel segítik a közösségek létrejöttét, a megoldás elterjedését.

Kattintson ide...

Forrás: helyipenz.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 441 986 megtekintés

Videó: 47 593 729 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6814368

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh