Kansas Cityben tervezik felépíteni azt az új, nukleáris fegyverek alaktrészeit gyártó üzemet, amely a világ első, magánkézben lévő atomfegyvergyára lehet.

Missouri állam szövetségi bíróságán fog eldőlni, hogy a kansasi városvezetés megkapja-e az engedélyt az üzem felépítéséhez. A gyár kivitelezése 673 millió dolláros befektetéssel indul, és a Honeywell cég fegyvergyárának a helyén fog felépülni.

A kansasi városvezetés egyelőre bérli a gyárat a Honeywelltől és a területen lévő ingatlanfejlesztő cégektől, akik 20 éven keresztül szintén bérleti díjat fizetnek a városnak a terület birtoklásáért, a 20 év leteltével pedig a birtokukba kerülhet a gyár, így ez lehet az első magánkézben lévő, nukleáris fegyvereket gyártó üzem. A Honeywell az amerikai hadsereg egyik legfontosabb fegyvergyártó üzeme.

A tervek szerint a kansasi üzem 85%-ban lefedné az atomfegyverek nem-nukleáris összetevőinek gyártását az Egyesült Államokban, a nukleáris tölteteket pedig továbbra is a Los Alamos és az Oak Ridge laborokban készítenék.

Forrás: bombahir.hu

A külföldi forrást nem adtak meg, de a Google talált a témával foglalkozó írást: Kattintson ide...

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4330975

Jelenleg az oldalon

12
Online