Új adatvédelmi szabályozást jelentett be a Google vállalat, aminek keretében nyomon fogja követni felhasználóinak tevékenységét szinte valamennyi felületen, beleértve a YouTube videómegosztót, a Gmail levelezőprogramot és a vezető keresőoldalakat - adta hírül a The Washington Post.

A vállalatóriás korábban is összegyűjtötte ezeknek az információknak egy részét, most azonban első alkalommal fogja ötvözni őket a weboldalain, hogy teljesebb képet kaphasson felhasználóiról. Az internetezők nem fognak tudni kibújni a március elsején életbe lépő szabályozás alól. Szakértők szerint a változtatás szigorúbb ellenőrzést fog kiváltani a szövetségi szabályozók részéről a cégóriás adatvédelmi és versenyképességi gyakorlatát illetően.

A lépés hozzásegíti a Google-t ahhoz, hogy teljesen testre szabja hirdetéseit. Ha például egy washingtoni lakos NBA kosárlabdameccset néz az interneten, a vállalat a helyi csapat mérkőzésére szóló jegyet ajánlhat számára gmailes postafiókjában. A Google ugyanakkor hangsúlyozza, hogy mindebből a felhasználók is profitálhatnak: a cég akár hasznos email-kapcsolatokat is ajánlhat, ha kideríti, hogy valaki például éppen New Yorkba készül.

Fogyasztóvédők szerint azonban az új elgondolás felbőszítheti azokat a felhasználókat, akik nem számolnak a velük kapcsolatos információk különböző weboldalakon történő megosztásával. "A Google új adatvédelmi bejelentése frusztráló és egy kicsit ijesztő is egyben" - mondta James Steyer, a Common Sense Media nevű jogvédő szervezet igazgatója. "Még ha a cég úgy gondolja is, hogy a felhasználók nyomon követése a szolgáltatásai javítását jelenti, a fogyasztóknak meg kellene adni a lehetőséget arra, hogy nemet mondjanak. Fokozottan igaz ez gyerekekre és tinikre, akik a YouTube, a Gmail és a Google lelkes használói."

A Google e-mailben, illetve a weboldalaira feltett üzeneteiben fogja értesíteni több százmillió felhasználóját a szóban forgó változásokról, amelyek az összes szolgáltatást érinteni fogják, kivéve a Google Walletet, a Chrome böngészőt és a Google Books-ot.

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó bejegyzésünk itt olvasható:

Az összeesküvés elméletek cenzúrázását a Google végezze Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 436 133 megtekintés

Videó: 47 581 459 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6811595

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh